100% sarajevski
31

Reper sterMa objavio album "SarajevoHolik"

Klix.ba
Sarajevski reper Ensar Bistrivoda, poznatiji kao prof. sterMa, ovih je dana na svom YouTube kanalu objavio dugo najavljivani album naziva "SarajevoHolik" kojeg čini deset pjesama nastalih u različitim periodima u posljednjih sedam godina, no koje su, kako autor navodi, tematski i danas jako aktuelne.

Album "SarajevoHolik" je konceptualnog karaktera, kako kaže Bistrivoda, i fokus stavlja na prosječnog stanovnika glavnog grada BiH, koji je svoj životni vijek proveo baš tu, te nakon svega, danas živi sa dijagnozom "Sarajevoholika".

Nakon kratkog "Introa", te singla "Hodam kroz Sa III" koji se na MTV-ijevoj Domaćici zadržao više od mjesec dana, publika u BiH konačno može poslušati i cijelo izdanje ovog sarajevskog repera.

Za instrumentalni dio albuma bio je zadužen ProDucifer, dok je snimanje, mix i master rađen u sarajevskom studiju Signius, pod producentskom palicom Denija Pinje. Omot i vizuelni identitet albuma djelo je mladog sarajevskog fotografa Zlatana Kurte, tako da je "Sarajevoholik" stopostotni sarajevski proizvod.

"Album je zamišljen kao četrdesetominutna terapija za prosječnog stanovnika glavnog grada, koji je prošao sve ono loše što ovaj grad (ali i država) 'nude', od lošeg obrazovnog sistema, neuspješnih zaposlenja, propalih sportskih talenata i karijera do navijačkih nereda. Uprkos svemu tome, on i dalje ostaje u svom gradu, jer je ta veza teško raskidiva", govori Bistrivoda.

Prof.sterMa je najavio i nove videouratke, ali i promociju "SarajevoHolika" kroz nastupe.

Prva stanica je već ove nedjelje u sarajevskom naselju Dobrinja, u Rock Baru, gdje će se održati promocija albuma i prvi sastanak Sarajevoholičara", a sve informacije o ovom događaju možete pronaći na Facebook eventu.

Album možete poslušati u cijelosti na oficijelnom YouTube kanalu prof.sterMae.