"Get 'Em Tiger"
0

Reper posvetio himnu Tigeru Woodsu

Sarajevo-x.com
Maino
Maino
Bilo je samo pitanje vremena kada će neki muzičar poželjeti da se obogati na priči o Tigeru Woodsu. Reper Maino iz Brooklyna, inspirisan skandalima koji su se proteklih mjeseci vezivali uz ovog golfera, odlučio je u znak solidarnosti sa najbogatijim sportistom na svijetu snimiti himnu u njegovu čast.

Ovim muzičkim uratkom svi prevaranti na svijetu dobili su svoju pjesmu. Naziv joj je "Get 'Em Tiger" (u slobodnom prevodu: "Sredi ih, Tiger") a ubrzo nakon pojavljivanja privukla je veliku pažnju javnosti i klupskih DJ-eva.

U njenom refrenu se kaže: "Ima žene u predgrađu, žene u susjedstvu, moja žena je ljuta na mene jer zna da nisam dobar. Čovječe, ja sam kao pas, bit ću vjeran ako mogu, ali ja sam Tiger Woods, da, ja sam Tiger Woods."

Reper pravog imena Jermaine Coleman insistira da pjesmom ne ismijava golfera optuženog za brojne afere sa ženama.

"Vi možete pomisliti da je to o Togeru Woodsu, ali zapravo nije. Više je o meni... Ja sam tu metaforu koristio za sebe kao varalicu", izjavio je Maino za NY Daily News. "Ovo je himna svih muškaraca koji su bili sa mnogo žena. Ovo je naša himna."

Muzičar iz New Yorka priznaje da je, kad je čuo šta se desilo Woodsu, pomislio kako se taj čovjek "žrtvuje" za ono što i sam Maino radi.

Maino je služio deset godina u zatvoru zbog kidnapovanja, a na slobodi je od 2003. godine. Novu pjesmu je snimio nekoliko dana prije Božića u Los Angelesu, a više hiljada puta poslušana je na YouTubeu.

"Ja ga ne branim. Svi smo mi muškarci. Svi smo mi ljudi. Ja samo kažem da ga razumijem", ističe reper.