Posvećen njenoj kćerki
0

Renomirana bh. pjevačica Maya Sar predstavlja svoj novi singl "Ljubav"

N. O.
Uvijek drugačija i jedinstvena, a ponajviše autentična u svemu što stvara, Maya Sar predstavlja svoju novu pjesmu "Ljubav" u koju je pretočila svoje intimne i toliko istančane emocije i posvetila je svojoj najvećoj životnoj inspiraciji – kćerki Mini.

"Pjesma je prizor najsretnijeg životnog trenutka. Napisala sam je kada se rodila moja kćer, pod utiskom bujice nepoliranih, iskonskih emocija. Tako je i snimljena, u dahu, kao live session, sa mojim dragim prijateljima muzičarima. Simbolika je da jedno od značenja imena moje kćeri jeste Ljubav. Ona je moja inspiracija i za pjesmu i za život", ističe Maya koja je na ovoj jazz-pop baladi okupila vrlo upečatljiv muzički tim.

To su prije svega etablirani muzičari, Mayini dugogodišnji saradnici, Matija Dedić, Dino Šukalo, Dado Marinković, Ante Gelo, Nermin Puškar, Daria Hodnik Marinković i Henry Radanović. Aranžman i produkcija djelo su Mahira Sarihodžića, koji je neizostavni dio Mayinog kreativnog i autorskog tima.

"U nedostatku pravih riječi, jačinu osjećaja sreće, odgovornosti, strepnje, želje i nade za lijep život, nekada je lakše otpjevati nego ispričati", naglašava iskreno Maya, prisjećajući se trenutaka u kojima je nastajala pjesma "Ljubav" koju je premijerno uživo izvela prije nekoliko tjedana na regionalnom muzičkom festivalu "Beogradsko proleće".

Maya Sar svoj je javni imidž od početaka karijere koja traje već više od decenije, beskompromisno izgradila na iskrenom pristupu muzici, dajući se kroz svaku autorsku pjesmu "do daske", razotkrivajući se često i izvan očekivanja kao umjetnica i žena, kroz svoje stihove i muziku.

Tako su nastali i njeni veliki hitovi "Hvala", "Korake ti znam", "Zar se nismo shvatili", "Naša ljubav, naša kuća", "Nespretno", ali i Mayini mnogi društveno-angažirani projekti u kojima je sudjelovala kao inicijatorica i autorica.

Prvenstveno, to je pjesma i projekt "Moj je život moja pjesma", jedna od najzapaženijih regionalnih kampanja o prevenciji raka vrata maternice, a nedavno je predstavila autorsku pjesmu "Vjetar" koja je dio projekta #PlanBfondacije čije je djelovanje usmjereno na pomoć glazbenicima iz regije koji se nalaze u teškim životnim okolnostima.

Kriteriji kojima se oduvijek vodila, naglašava Maya, nikada nisu podrazumijevali kompromis koji bi zadovoljio masu, a da bude nauštrb kvalitete ili stvaralačkog impulsa. A upravo je takav odabir s godinama postao prepoznatljiv pečat njenih pjesama koje, uz to što ih uvijek sklada za sebe, nerijetko piše i za druge muzičare.

Među njima su i Zdravko Čolić, Jelena Tomašević, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, Karolina Gočeva i mnoga druga zvučna imena regionalne muzičke scene.

Nakon vro uspješne koncertne turneje "Maya Sar - Live in Theatre" Mayu ove godine ponovno očekuje radno ljeto i koncerti širom regije. A uz regionalnu premijeru singla, Maya Sar je već najavila i premijeru video spota za pjesmu "Ljubav" u kojoj ćemo moći uživati za koju sedmicu!