Muzika
404

Rekordna posjećenost na koncertu Dine Merlina u New Yorku

Klix.ba
Jedna od najvećih bh. muzičkih zvijezda Dino Merlin sinoć je održao prvi koncert američkog dijela turneje "Hotel Nacional" u NYC klubu u New Yorku. Klub je bio prepun Merlinovih obožavatelja, a stotine ih je ostalo ispred kluba.

Prema izjavama organizatora, karte za koncert dine Merlina u New Yorku su rasprodate nekoliko dana unaprijed, tako da je veliki broj fanova bh. muzičara ostao vani.

Dino Merlin već danas nastavlja s turnejom. Putuje u Toronto gdje će nastupati u Sound Academyju, a karte se mogu kupiti putem web stranice organizatora koncerta.

U sklopu američke turneje planiran je koncert u St. Louisu 26. septembra i Chicagu 27. septembra. Organizatori su poručili da je ostalo još vrlo malo karata što upućuje na to da će i na ovim koncertima posjećenost biti rekordna. Nakon SAD-a i Kanade "Hotel Nacional" dolazi i u Zagreb gdje će 3. oktobra Dino nastupati kao glavna zvijezda na ovogodišnjem Bundekfestu.

Do kraja godine održat će još 20 koncerata širom Evrope. Više detalja o turneji "Hotel Nacional" pratite na zvaničnoj web stranici Dine Merlina.