"Get EXITed"
0

Regionalno zagrijavanje za festival EXIT i u Bihaću

Sarajevo-x.com
Grad Bihać jedna je od atraktivnih destinacija u kojima će biti realiziran dio projekta "Get EXITed" koji zajednički realiziraju EXIT team i Klub Papaya, a ima za cilj zagrijavanje atmosfere pred ovogodišnji festival EXIT u Novom Sadu.

Specijalni muzički gosti bit će Gramophonedzie, koji će nastupiti u klubu Olympico. U dva dana nezaboravnog sportskog, kulturnog i zabavnog programa prisutni će uživati u bogatom programu EXIT tima, kluba Papaye, Libertas film festivala, MTV-ja i humanitarne kampanje "Ambasadori regije protiv droge", čiji su počasni ambasadori teniseri Novak Đoković i Ivo Karlović, pjevačice Ivana i Marija Husar te DJ-i i producenti Marko Miličević Gramophonedzie i Vladimir Aćić.

Za BiH počasna ambasadorica humanitarne kampanje je TV urednica i voditeljica Maja Čengić.

Početak uzbudljivog "Get EXITed" putovanja započet će u jednom od najboljih evropskih klubova – klubu Papaya na plaži Zrće. U petak, 2. jula, plesat će se uz svjetsku legendu Sven Vatha, a dan nakon, u subotu, 3. jula, uz regionalne zvijezde Umeka i Gramophonedzie. Muzičko putovanje u Papayi u četvrtak, 1. jula, otvorit će humanitarna akcija ″Ambasadori regije protiv droge″ u sklopu koje će biti prikazan film o ovisnosti ″Kriva je″, koji je ove godine dobio nagradu publike na zagrebačkom festivalu dokumentarnog filma Dox.

Nakon glazbenog doživljaja na najpopularnijoj plaži u Hrvatskoj, "Get EXITed" putuje na druženje s filmskim zvijezdama u sklopu "Libertas film festivala" u Dubrovniku, koji već sada uživa svjetski renome publike i kritike. Muzički doživljaj filmske manifestacije u Dubrovniku zaokružit će veliki "Get EXITed" event s posebnim gostima iznenađenja na zadnjem danu filmskog festivala koji će se održat 6. jula 2010.

Get EXITed "Back to Nature" Bihać

Nakon zabave i filma u Dubrovniku, vesela posada projekta putuje u prirodnu oazu grada Bihaća. Uz podršku grada Bihaća "Get EXITed" regionalno putovanje u dva dana od 5. do 7. jula 2010. dobit će svoje "Back to Nature" izdanje na tri lokacije: Una Aqua Centar (otoci na rijeci Uni), klub Olympico i gradsko kino Bihać.