Dodjela MAC-a
15

Regionalne muzičke zvijezde u Beogradu: Cilj su druženja i pjesme, a ne nagrade

Klix.ba
Tonči Huljić i Jelena Rozga raspoloženo su pozirali fotografima (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Brojne regionalne muzičke zvijezde okupile su se večeras u Beogradu, te se trenutno druže na velikom Music Awards Ceremony (MAC) događaju. Među poznatima koji su večeras razgovarali sa reporterkom portala Klix.ba su Tonči Huljić, Aleksandra Radović, Kaliopi i Amel Ćurić.

"Lijepo je toliko godina biti dio ovakvih manifestacija. Ja sam ih malo sit", kaže kroz smijeh, pa dodaje: "Ali šta ću, kako se još uvijek osjećam mlado, tako dođem ovdje. Ovo je drugi festival i drugi put sam tu. Došao sam pokazati šta Tonči danas radi, a to je moja klasična pop muzika".

Huljić je iskoristio priliku da najavi da se u Beograd vraća u aprilu, kada će tu održati koncert. Nedugo nakon toga planira nastupit će i u Ljubljani krajem maja, a u Sarajevo planira doći za vrijeme Sarajevo Film Festivala.

"Radujem se živom nastupu, cilj nam je promovisati žive svirke dobrih bendova i dobrih stvari. One možda spadaju u kategoriju dinosaura, ali još uvijek postoje!", veselo je rekla Aleksandra Radović. Dodala je kako se posebno raduje nastupu kolegice Kaliopi, koja se odmah nakon nje obratila prisutnima.

Makedonska pjevačica će pred mnogobrojnom publikom večeras izvesti svoju pjesmu "Bato".

"Mada, znate kako, kada pjevam pred 300 i 150.000 ljudi, to je isto. Moja publika je posebna. Mnogi pjevaju 'Batu', najviše me raduje što je mladi izvode. Od svih izvođača koji su je otpjevali, ne mogu nikoga posebno izdvojiti, bilo bi nezahvalno. Ali ipak, dajmo priliku petogodišnjem Ljubi koji ju je odlično otpjevao. Njemu poklanjam krunu", kazala je Kaliopi.

Večeras ne želi razmišljati o nagradama, kaže. Smatra da su te stvari važne mladima koji tek počinju graditi karijeru.

"Pa čak ni Oskar ne mogu dobiti svi oni koji ga zaslužuju. Ja sam potpuno neopterećena tim stvarima. Večeras sam fokusirana na svoju izvedbu 'Bate', želim da je mnogi dožive kao životnu himnu. Stvarno, ona je više od pjesme", nasmijano je zaključila.

Među zvanicama je i bh. muzičar Amel Ćurić, koji nam je rekao kako smatra da je regionu potrebna ovakva manifestacija.

"Ovo je nešto što je na svjetskom nivou, nekako je u holivudskom stilu. Čast mi je biti dio cijele ove priče i takmičiti se na ovakvom događaju. Mislim da sam jedini Bosanac u svojoj kategoriji", prokomentarisao je.