Eurosong 2009.
0

"Regina" s optimizmom putuje u Moskvu

FENA
Puni entuzijazma i vjere u dobar plasman ili najboljem slučaju u pobjedu, članovi grupe "Regina" otputovat će 2. maja u Moskvu, gdje će s pjesmom "Bistra voda" predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem 54. takmičenju za Eurosong.

"Regina" će nastupiti kao posljednji takmičar pod rednim brojem 18. u prvoj polufinalnoj večeri 12. maja. Uz predstavnike BiH, takmičit će se Crna Gora, Češka, Belgija, Bjelorusija, Švedska, Armenija, Andora, Švicarska, Turska, Izrael, Bugarska, Island, Makedonija, Rumunija, Finska, Portugal i Malta.

O pripremama za veliki nastup i očekivanjima, na današnjoj su konferenciji za medije u Sarajevu govorili članovi Eurosong bh. tima te "Regine".

"Nadam se da smo u proteklom periodu uspjeli na pravi način promovirati pjesmu "Bistra voda" i da ćemo uspjeti u ostvarenju našeg cilja i visokog plasmana na Eurosongu", kazao je frontmen grupe "Regina" te autor teksta i muzike Aleksandar Čović.

Direktor izvršne produkcije grupe "Regina" Dejan Maksimović istakao je da su ovogodišnji bh. predstavnici u proteklih šest mjeseci uložili maksimalan napor da bi se što bolje pripremili za nastup u Moskvi te da su žrtvovali i vrijeme za svoje porodice fokusirajući se u potpunosti na put ka pobjedi.

Dodao je i da su nade u visoki plasman velike, jer pjesma "Bistra voda" već duže po broju glasova publike visoko kotira na oficijelnim web stranicama.

Izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije M:tel Miljenko Cvijanović najavio je da još samo danas do ponoći traje nagradna igra u okviru koje će dva sretna dobitnika otputovati u Moskvu kao član bh. tima Eurosong. Nagradno izvlačenje bit će organizirano sutra u emisiji "Konačno petak" na BHT1.

Za šefa delegacije bh. tima na Eurosongu Dejana Kukrića sumnji nema mjesta u dobar plasman pjesme "Bistra voda", jer je u njenu izvedbu i pripremu za nastup u Moskvi uloženo jako mnogo truda, što potvrđuje i dosadašnja ocjena publike.

Grupu "Regina", pored frontmena Ace Čovića (gitara), čine i Davor Ebner (vokal), Denis Čabrić (bas gitara) i Bojan Miličević (doboš), a uz njih će na sceni kao prateći vokali nastupiti Elma Selimović i Danijela Večerinović.

Druga polufinalna večer 54. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope bit će održana 14. a veliko finale 16. maja.