{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Regina odlukom žrijeba nastupa posljednja

S
17.3.2009. u 10:03
0
7
Regina odlukom žrijeba nastupa posljednja
0
Regina odlukom žrijeba nastupa posljednja
Foto: Eurovision.tv
U Moskvi je u ponedjeljak utvrđen redoslijed prema kojem će zemlje učesnice nastupati na 54. takmičenju za Pjesmu Evrovizije. Žrijeb je odlučio da Regina, grupa koja predstavlja Bosnu i Hercegovinu u polufinalnoj večeri nastupa posljednja.
U zanimljivom programu koji je upriličen u gradu domaćinu Eurosonga 2009. nastupila su četiri mlada pjevača koji su izveli nekoliko dobrih starih evrovizijskih hitova. Nakon što su djeca napustila scenu, na njoj se uz gromoglasan aplauz pojavio Dima Bilan, pjevač koji je ovo takmičenje i doveo u Rusiju, osvojivši prvo mjesto prošle godine u Beogradu.

Uz veliku medijsku pažnju i preko 150 novinara i preko 20 TV ekipa iz Rusije i drugih zemalja, izvučene su zemlje koje će nastupati ovim redoslijedom.

Prva polufinalna večer

1. Crna Gora
2. Češka Republika
3. Belgija
4. Bjelorusija
5. Švedska
6. Armenija
7. Andora
8. Švicarska
9. Turska
10. Izrael
11. Bugarska
12. Island
13. Makedonija
14. Rumunija
15. Finska
16. Portugal
17. Malta
18. Bosna i Hercegovina

Druga polufinalna večer

1. Hrvatska
2. Irska
3. Latvija
4. Srbija
5. Poljska
6. Norveška
7. Kipar
8. Slovačka
9. Danska
10. Slovenija
11. Mađarska
12. Azerbejdžan
13. Grčka
14. Litvanija
15. Moldavija
16. Albanija
17. Ukrajina
18. Estonija
19. Holandija

U finalnoj večeri zemlje koje prođu dalje čekaju Francuska koja nastupa treća, Rusija koja je prošlogodišnjom pobjedom automatski osigurala prolaz u finale i nastupa deseta, zatim Njemačka koju ćemo čuti 17. po redu, Velika Britanija 23. i Španija 25. zemlja.

42 zemlje učesnice u finalu će glasati sljedećim redoslijedom: Španija, Belgija, Bjelorusija, Malta, Njemačka, Češka Republika, Švedska, Island, Francuska, Izrael, Rusija, Latvija, Crna Gora, Andora, Finska, Švicarska, Norveška, Bugarska, Litvanija, Velika Britanija, Makedonija, Slovačka, Grčka, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Turska, Albanija, Srbija, Kipar, Poljska, Holandija, Estonija, Portugal, Rumunija, Irska, Danska, Moldavija, Slovenija, Armenija i posljednji Azerbejdžan.

Prema novim pravilima glasanja, 50% glasova dodjeljuju gledaoci televotingom, a 50% profesionalni žiri kojeg će odrediti svaka država.

Otkriveno je da će u polufinalnim večerima također nastupiti Tolmachevy Sisters, pobjednice juniorske Evrovizije 2006. godine, te ruski horovi, narodni orkestar, baletani i popularna grupa t.A.T.u sa pjesmom "Never Gonna Get Us".

U finalu će sve prisutne pozdraviti Cirque du Soleil, Dima Bilan i klizač Evgeni Pluchenko koji ga je prošle godine pratio na nastupu u Srbiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: