Muzika
0

Reditelj spota Nicki Minaj priznao da je bio inspiriran nacističkim simobilima

FENA
Nakon što je spot za novu pjesmu Nicki Minaj "Only" uznemirio fanove i kritičare, a američka reperica preuzela punu odgovornost za nacističku simboliku u spotu, reditelj spota Jeffrey Osborne oglasio se putem MySpacea rekavši da neće tražiti oprost za sadržaj spota te je priznao da je za bio inspiriran nacističkim amblemima, piše Rolling Stone.

Singl "Only" je rezultat saradnje Nicki Minaj s Drakeom, Chrisom Brownom i Lilom Wayneom, novi animirani video uključuje vizualne elemente koji očito aludiraju na Treći Reich, a u njemu animirana Nicki glumi diktatora koji sjedi na tronu pred hiljadama vojnika.

"Kao prvo, neću se izviniti za svoj rad niti ću izbjegavati direktna pitanja", poručio je Osborne.

"Zastave, povezi oko ruke i gas maske (a možda i moje korištenje simetrije?), sve su to obilježja nacista", dodao je.

Reditelj je naglasio da su njegovi osjećaji i stavovi samo njegovi i da ne odražavaju Minajine, njene izdavačke kuće Young Money (čiji je logo sličan svastici stavio na crvene poveze) ili drugih muzičara koji su se pojavili u ovoj pjesmi (Drake, Lil Wayne, Chris Brown).

"Što se tiče objašnjenja, mislim da je zapravo važno podsjetiti mlađe generacije na zločine koji su se dogodili u prošlosti kao način da bi ih se spriječilo da se dogode u budućnosti", rekao je Osbourne.