Soni trg u Tuzli
30

Red Bull RapLika: Regionalno finale u petak, novi raspored programa

Klix.ba
Zbog velike vjerovatnoće kiše, regionalno finale Red Bull RapLike je sa subote pomjereno na petak 19. maja, u 2 sati. Lokacija ostaje Soni trg u Tuzli, gdje publiku očekuje pravi hip hop spektakl, a finaliste uzbudljiva borba za titulu regionalnog kralja freestylea.

Pomjeranje termina takmičenja uslovilo je i promjenu rasporeda pratećih programa, no organizatori su se potrudili da publici pruže sve najavljene sadržaje. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Warm-Up Party ostaje zakazan za petak 19. maja, u 17 sati ispred cafe bara Sloboda, gdje će prisutne zabavljati DJ Elick uz plesni session Dirty Angelz Crew i Way2ill Crew, a biće upriličen i graffiti session.

U 20 sati slijedi ono što svi ljubitelji hip hopa nestrpljivo očekuju: spektakl na Sonom trgu i regionalno finale Red Bull RapLike 2017.

Odmah nakon takmičenja, u 22h počinje RapLika AfterParty u Slobodi uz DJ Soula, a u ponoć i After-AfterParty u Clubu Palma/Domu mladih Tuzla gdje sviraju DJ Mrki (Beograd) i Indigo (FmJam).

Dan poslije, u subotu 20. maja na rasporedu je Red Bull RapLika Block Party na trgu ispred cafe bara Sloboda, uz roštilj, druženje s učesnicima regionalnog finala i muziku FmJam DJ-eva.

Među osmoricom finalista koji će se u petak boriti za titulu najboljeg regionalnog freestylera su i dva mlada MC-ija iz Hrvatske: Sultan i Krljo. Njihova predstavljanja pogledajte u kratkim video profilima.

Sultan, samoborski student s adresom u Splitu, na rap battle sceni se pojavio prije par godina i vrlo brzo stekao ime. Freestyle smatra najtežom vještinom koje jedan reper treba savladati. Kako sam kaže, njegovo najjače oružje je dobar flow, a slabih strana - nema.

Krljo je zagrebački MC koji svoju rap karijeru vozi uporedo na nekoliko kolosijeka: prošle je godine izdao album prvijenac, iza sebe ima priličan broj saradnji s MC-ijevima iz cijelog regiona, a posebno rado učestvuje na betlovima.

S njima će u finalu u petak biti još Arot, Darko Richter i MC Nuha iz BiH, te Mali Princ, Samuraj Krek i VeB iz Srbije.

Za učesnike regionalnog finala, pored glavne nagrade, predviđena je i nagrada koju dodjeljuje Buzz Sneaker Station.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.