Klub Underground
22

Red Bull RapLika: Poznata imena finalista subotnjeg bh. takmičenja

Klix.ba
Foto: Sulejman Omerbašić
Foto: Sulejman Omerbašić
Rok za prijave učesnika iz Bosne i Hercegovine na ovogodišnju Red Bull RapLiku je istekao, i žiri je odabrao osam MC-ijeva koji će se u subotu 7. aprila u sarajevskom klubu Underground boriti za naslov najboljeg bh. freestylera i mjesto u regionalnom finalu.

Najveće regionalno takmičenje u freestyle repanju polako se zahuktava: odabrani su finalisti prvog od takmičenja koja će biti održana u svakoj od tri države učesnice (BiH, Hrvatska i Srbija).

Čast da otvore takmičarsku sezonu pripala je bh. freestylerima. U petak 30. marta je istekao rok za prijave MC-ijeva iz Bosne i Hercegovine, a žiri se odmah dao na posao i između pristiglih aplikacija odabrao osam najboljih koji će u subotu 7. aprila nastupiti u klubu Underground u Sarajevu.

To su: Phona, Rapsod MC, Trispa, MC Nuha, Geko, Sokol, Normala i 2Cheif.

Oni će se u Undergroundu boriti za titulu najboljeg bh. freestylera i mjesto u regionalnom finalu, koje se održava 30. juna u Tuzli.

Njihovu improvizatorsku vještinu će ocjenjivati žiri u sastavu: Kontra, Stoposto i Brano (Dubioza kolektiv). Domaćini večeri biće popularni hip hop dvojac Helem nejse, a za muzičke podloge na koje će takmičari repati zadućen će biti Indigo.

Prijave su i dalje otvorene za MC-ijeve iz Hrvatske (do 12.4.) i Srbije (do 22.4.), na www.redbullraplika.com. Nakon što budu održana takmičenja i u ove dvije zemlje, biće poznata imena svih osam učesnika regionalnog finala.