Hip hop takmičenje
0

Red Bull RapLika: Pogledajte video sa bh. finala

Klix.ba
Pobjednik bh. finala Red Bull RapLike 2017, najvećeg regionalnog hip hop takmičenja, je mladi tuzlanski reper Arot. On će, zajedno sa drugoplasiranim MC Nuhom, predstavljati BiH u regionalnom finalu. Video donosi kratki pregled i djelić atmosfere koja je u petak navečer vladala u sarajevskom klubu The Loft.

BH finale Red Bull RapLike je ponudilo odličnu zabavu i uzbudljive borbe osam MC-ijeva, koji su se u verbalnim dvobojima nadmetali improvizovanim rimama smišljenim na licu mjesta. Nakon niza izvrsnih duela, kruna večeri bila je finalna borba između Arota i MC Nuhe, iz koje je kao pobjednik izašao Arot, osvojivši titulu bh. freestyle šampiona.

U videu pogledajte atmosferu sa bh. finala, poslušajte utiske takmičara i žirija, te isječke iz borbi.

Arot i MC Nuha će predstavljati BiH na velikom regionalnom finalu 20. maja, gdje će još biti po dvojica najboljih iz kvalifikacija održanih u Hrvatskoj i Srbiji, zatim prošlogodišnji pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike, Darko Richter, te jedan takmičar iz regiona kojem će žiri uručiti specijalnu pozivnicu.

Iako mlad, Arot je već stekao zavidnu regionalnu reputaciju kada je riječ o pre-written betlovima (borbama sa prethodno napisanim tekstom). Ovo je prvi put da se takmiči u freestyleu (improvizovanom repanju), i odmah je dokazao da njegov talent nije ograničen na jedno polje.

MC Nuha je iskusan freestyler i veteran ove vrste takmičenja: bio je viceprvak Red Bull MC Battlea 2012, a sada će u drugom pokušaju pokušati da se popne na tron regionalnog freestyle repanja.

U svakom slučaju, BiH će imati dostojne predstavnike na regionalnom finalu Red Bull RapLike.