{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Red Bull RapLika: Frenkie poziva repere da se prijave za takmičenje

21.3.2018. u 15:38
288
17
Red Bull RapLika: Frenkie poziva repere da se prijave za takmičenje
288
Red Bull RapLika: Frenkie poziva repere da se prijave za takmičenje
Prijave za bh. učesnike najprestižnijeg regionalnog takmičenja u freestyle repanju, Red Bull RapLika, su u toku i traju do 30. marta. Jedno od prvih hip hop imena na ovim prostorima, Frenkie, očekuje žestoko takmičenje i poručuje svim MC-ijevima da ne propuste ovo jedinstveno iskustvo.
Popularni reper je i ranije bio uključen u ovo takmičenje u različitim svojstvima, kao voditelj ili član žirija, a i ove godine će ocjenjivati nastupe MC-ijeva na regionalnom finalu, 30. juna u Tuzli.

No, prije regionalnog finala biće održana takmičenja u svakoj od tri zemlje učesnice (BiH, Hrvatska i Srbija), čiji će se pobjednici plasirati u regionalno finale. Prva je na redu Bosna i Hercegovina, a okršaj najboljih bh. hip hop improvizatora zakazan je za subotu 7. aprila u Sarajevu, u klubu Underground.

"Prijave za BiH već pristižu i mislim da ću sucima ove godine posao biti još teži kada budu birali osam finalista. Poručujem svim reperima da svoju prijavu snime što prije i da se dobro pripreme za BiH, ali i regionalno finale. Mislim da će na tuzlanskom Sonom trgu doći do erupcije i žestokog verbalnog okršaja. Još jednom pozivam sve mlade kolege da ne oklijevaju i ne čekaju. Ovaj event je odlično iskustvo za sve, i ne smije se propustiti“, rekao je Frenkie.

Prijave za MC-ijeve iz BiH biće otvorene do 30. marta, do kada trebaju snimiti jednominutni video sa hip hop improvizacijom na web stranici www.redbullraplika.com, a žiri će odabrati osam najboljih koji će se u Undergroundu boriti za plasman na regionalno finale.

"Jasno se vidi da je ove godine interesovanje za RapLiku znatno veće. To je plod ozbiljnog i kontinuiranog rada. Nakon prošle godine učesnici, kao i publika, su vidjeli da se radi o ozbiljnom i velikom eventu koji mladim hip hop izvođačima može biti odlična prilika da pokažu svoje vještine i odlična platforma za njihovu dalju karijeru. Imena u ovogodišnjem žiriju pokazuju da je RapLika postala event koji okuplja kremu balkanskog repa, a vjerujem da će i među učesnicima ove godine biti mnogo talentiranih MC-ijeva,“ mišljenja je poznati reper.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: