Muzika
739

Red Bull RapLika: Darko Richter je najbolji bh. freestyler

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Subotnje predvečerje u Sarajevu proteklo je u znaku hip hopa. Na velikom finalu Red Bull RapLike, 16 MC-ijeva se borilo za naslov najboljeg bh. freestylera.

Ispred više od 2.000 gledalaca na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, savladavši sve svoje suparnike u borbama jedan-na-jedan, kralj Red Bull RapLike je postao Darko Richter.

Uprkos najavama kiše i lošeg vremena, na Pozorišnom trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu do početka eventa u 17:30 okupio se veliki broj hip hop fanova. Taj broj je stalno rastao, da bi do kraja takmičenja dostigao preko 2.000 gledalaca, koji su stajali i po trotoarima i u baštama okolnih kafića.

Dolazak im se itekako isplatio, jer su imali priliku svjedočiti izvrsnim verbalnim duelima jedan-na-jedan u kojima se 16 finalista pokušalo domoći titule kralja bh. freestylea. Na kraju je u polufinalu Darko Richter savladao Nodija, dok je Noti Limun bio bolji od Traka MC-ija. U izuzetno tijesnom finalu, naklonost sudija je za dlaku osvojio Darko Richter, osvojivši naslov prvaka. Noti Limun je drugi, dok je u borbi za treće mjesto pobijedio Traka MC.

Atmosferu su svojim nastupima dodatno zagrijali Frenkie, Kontra, Jala, Sterma, Shtela, Nake, Stihomir i Gaagara. Publiku i takmičare kroz večer je vodio Edo Maajka, muzičku podršku MC-ijevima i izvođačima je davao DJ Soul, a nastupe takmičara ocjenjivao je žiri u sastavu: Frenkie, Jala, Sokol, Samir Čulić i Billain.

Frenkie i Kontra, ali i i drugi izvođači i takmičari, iskoristili su ovu priliku da odaju počast velikom Muhammadu Aliju, koji je danas preminuo, a pobjednika je simbolično podizanjem šake u zrak proglasio prvak iz prethodnih godina Sterma.

Sve u svemu, izuzetno pozitivna atmosfera, mnogo dobre muzike i repanja, i događaj koji će ljubitelji hip hopa u BiH pamtiti i željeti da ponovo vide.

Sve dalje informacije i izvještaje sa takmičenja potražite na Redbullraplika.com i Facebook stranici takmičenja.