{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Red Bull RapLika 2018: Poznati svi protagonisti regionalnog finala

13.6.2018. u 15:18
39
4
Red Bull RapLika 2018: Poznati svi protagonisti regionalnog finala
39
Nakon održanih državnih finala u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, poznata su imena svih osam učesnika velikog regionalnog finala Red Bull RapLike 2018, takmičenja u freestyle repanju koje će biti održano u subotu 30. juna na Sonom trgu u Tuzli.
Prva etapa ovogodišnjeg izdanja najvećeg regionalnog takmičenja u rap improvizaciji je završena održavanjem državnih finala u BiH (Sarajevo, 7. april), Hrvatskoj (Zagreb, 25. april) i Srbiji (Beograd, 9. maj). Kroz ove turnire, mjesto u regionalnom finalu izborili su Sokol i MC Nuha iz BiH, Usce i Krljo iz Hrvatske te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije. Jedno mjesto u finalu je rezervisano za prošlogodišnjeg regionalnog prvaka Arota (BiH).

Osmog učesnika direktno bira žiri, a njihova odluka je da to bude Tzre, drugoplasirani s hrvatskog finala, koji je na sudije (ali i publiku) ostavio izuzetno dobar dojam.

Poznate su i ostali pojedinosti regionalnog finala, zakazanog za subotu 30. juna, na Sonom trgu u Tuzli. U žiriju će sjediti poznata hip hop imena iz regije, Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i slovenački reper bh. korijena Zlatko. Za dobru muziku i beatove na koje će MC-jevi repati odgovoran je DJ Soul. Prošlogodišnju ulogu voditeljice ponovit će Sajsi MC, kojoj će se kao domaćini večeri pridružiti sjajni dvojac Stihomir i Gagara iz hip hop ekipe Helem Nejse.

Ono što su primijetili članovi žirija na sva tri državna finala jeste da je kvalitet MC-jeva znatno viši u odnosu na prethodne godine.

"Freestyle repanje je napredovalo kod nas, to se čuje. Ekipa je naučila repati, slagati rime, slagati puncheve. Moram reći da je selekcija MC-jeva ove godine puno bolja nego 2011“, izjavio je poznati zagrebački producent Koolade, koji je član žirija bio i na takmičenju Red Bull MC Battle 2011. godine.

Njegovo mišljenje dijele i ostale sudije iz sve tri zemlje, koji su se složili da je bilo jako teško donositi odluke o pobjednicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: