|

Red Bull RapLika 2017 se širi na region

Red Bull RapLika 2017 se širi na region
9
Klix.ba
16.2.2017. u 10:47
6
komentara
9

dijeljenja
Odlična vijest za hip hopfanoveu BiH jeste da se Red Bull RapLika, takmičenje u freestyle repanju, održava i ove godine. Još bolja vijest je da će ovogodišnje izdanje biti regionalno.
Ljubitelji hip hopa u našoj zemlji sigurno se sjećaju sjajnog finala Red Bull RapLikeiz 2016. godine, kada je ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu preko 2.000 gledalaca uživalo u "verbalnim okršajima“ najboljih bh. MC-ijeva.Ove godine, pored njih, svoju vještinu sklapanja improvizovanih rimapublici će predstaviti i najbolji freestyleri iz regije.

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg izdanja, Red Bull RapLika 2017 pravi iskorak i postaje regionalna: pravo učešća imat će MC-ijevi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Regionalni koncept će zasigurno doprinijeti još višem nivou takmičenja i jačanju hip hop scene,ali i izgradnji veza i boljem upoznavanju mladih ljudi iz država regiona.

S obzirom da će konkurencija ove godine sasvim izvjesno biti znatno žešća, organizatori preporučuju MC-ijevima da što prije počnu s pripremama. Svoju vještinu hip hop improvizacije mogu brusiti u online duelima na web stranici takmičenja.

Red Bull RapLika je svojevrsni nasljednik takmičenja Red Bull MC Battle, koje je u tri godine održavanja (2010, 2011. i 2012) privuklo izuzetno interesovanje bh. i regionalne hip hop scene. Prvo izdanje Red Bull RapLike održano je 2016. godine, donijevši nekoliko novina u sadržaju i formatu takmičenja. No, suština je ostala ista: riječ je o borbi jedan-na-jedan u freestyle repanju, nadmetanju u sklapanju rima "iz glave“. U ovim dvobojima pobjeđuje onaj ko inteligentnije i duhovitije odgovori svom protivniku, onaj ko na licu mjesta smisli originalniju "rap repliku“ na suparnikove riječi.

Za najnovije informacije o početku i načinu prijave za takmičenje, te formatu i pravilima, pratite web stranicu i Facebook page takmičenja.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...