Na Sonom trgu
299

Red Bull RapLika 2017: Regionalni hip hop spektakl 20. maja u Tuzli

Klix.ba
Kvalifikacije u sve tri države učesnice Red Bull RapLike 2017 su okončane i odabrani su sudionici regionalnog finala koji će se 20. maja boriti za naslov kralja freestylea. A konačno je otkrivena i lokacija ovog hip hop spektakla: Soni trg u Tuzli, rap prijestonici BiH.

Detalji završnice najvećeg regionalnog hip hop takmičenja su poznati: osam najboljih freestyle repera u regiji suočit će se u subotu 20. maja na Sonom trgu, omiljenom okupljalištu mladih u gradu soli. U verbalnim dvobojima 1 na 1 oni će se boriti za prestižnu titulu pobjednika Red Bull RapLike 2017 i krunu najboljeg regionalnog freestylera.

Kroz državne kvalifikacije svoja mjesta u finalu su izborili Arot i MC Nuha (BiH), VeB i Samuraj Krek (Srbija), te Sultan i Krljo (Hrvatska). Specijalnu pozivnicu žirija zaslužio je Mali Princ (Srbija), a listu takmičara zaokružuje Darko Richter, pobjednik bh. izdanja Red Bull RapLike 2016.

U žiriju će sjediti sudijska petorka koju čine zvučna imena: Brano (Dubioza Kolektiv), Frenkie, Grasshopper, Toza (Rap Skillz) i frankfurtski reper Ćelo (Azzlackz). Program će voditi popularna Sajsi MC, a za muzičku podršku zadužen je DJ Soul. Event počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.