Muzika
127

Red Bull Music Academy radionica ponovo u Sarajevu

Klix.ba
U Sarajevu će u petak, 7. marta u 17sati u Studiju 1 RTV Doma biti održana Red Bull Music Academy radionica na kojoj će ove godine gostujući predavač biti britanski producent Paul Dolby, poznatiji kao Seiji. Od opreme je potrebno ponijeti samo uši, grlo i nos (za dobru muziku).

Seiji dolazi iz Londona (UK), jedan je od osnivača Bugz in the Attic ekipe, pionira broken beata. Sa njima je uradio neka sjajna autorska izdanja, te produkciju i remikse za Amy Winehouse, Macy Gray, 4Hero, Soul II Soul… Kao solo artist aktivan je još od sredine 90-ih, radio je remikse za Erykah Badu, Gorillaz, Crookers, Quantic i mnoge druge, a producirao je i bio koautor na albumu Roisin Murphy "Overpowered"

. Zanimljivo je da je inače i briljantan čelista sa klasičnom muzičkom naobrazbom.

Seiji će sa učesnicima radionice obrađivati interesantne teme iz oblasti muzičke produkcije, a oni koji imaju svoje sugestije za sadržaj radionice mogu ih predložiti na Facebook stranici eventa.

Također, svi zainteresirani moći će se i pobliže upoznati sa načinom apliciranja za ovaj prestižni muzički događaj. Ulaz na radionicu je besplatan, a učesnici će imati slobodan ulaz i za večernji RBMA Clubnight (sa početkom u 23h, u istom prostoru) na kojem će nastupiti Seiji uz domaće snage: MPJ Slo (Kontra), Zlijay a.k.a. Mixmaster Zlee, Audio InFunktion, te Repetitor VJz.

Ulaz na Clubnight je inače 5 KM, uz Red Bull konzumaciju.

Red Bull Music Academy (RBMA) svake godine u drugoj svjetskoj metropoli okuplja 60 talentiranih instrumentalista, vokalista, DJ-eva, producenata i ostalih muzičara svih žanrova, u dvosedmičnom druženju ispunjenom predavanjima svjetskih muzičkih majstora, snimanjima u najmodernijim studijima i nastupima u najboljim klubovima.

Ovogodišnja, 16. po redu Akademija, se održava u Tokiju u oktobru i novembru, a prijave su za sve zaljubljenike u muziku starije od 20 godina otvorene do 18. marta na ovom linku.