{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Red Bull Music Academy: Muzički karavan u Gradu svjetlosti

22.10.2015. u 18:15
0
1
Red Bull Music Academy: Muzički karavan u Gradu svjetlosti
0
U Parizu ovog vikenda počinje 17. izdanje Red Bull Music Academy, koje će od 24. oktobra do 27. novembra okupiti grupu probranih muzičara, producenata, vokalista i DJ-eva – njih 61 iz čak 37 zemalja.
U ovih pet sedmica, oni će u vrhunskim studijima sticati znanje i iskustvo, učiti od velikih svjetskih muzičkih imena, istraživati svoju kreativnost, sarađivati i nastupati na 26 muzičkih događaja.

Red Bull Mucis Academy obilazi svjetske metropole od 1998. godine. Učešće na Akademiji je stvar prestiža u muzičkom svijetu, bilo kao učesnik ili kao predavač. Akademija iza sebe ostavlja strukture koje i dalje potiču muzičku i kreativnu saradnju: do kraja ove godine, u svijetu će biti 12 potpuno opremljenih Red Bull Studija.

Dovoljno je pomenuti imena samo nekih od predavača: Brian Eno, Philip Glass, RZA, Erykah Badu, Ryuichi Sakamoto, George Clinton, M.I.A., Bootsy Collins... Ove godine na Akademiji će, između ostalih, biti i legendarni Jean-Michel Jarre i čuveni DJ Laurent Garnier.

Do sada je kroz Red Bull Music Academy prošlo više od 1.500 učesnika, od kojih su mnogi ostvarili zapažene karijere, kao što su soul pjevač Aloe Blacc, producent elektronske muzike Flying Lotus, dobitnica nagrade Grammy Natalia Lafourcade i britanska pjevačica Katy B.

Za više informacija o Red Bull Music Academy i pristup hiljadama videa sa predavanja, audio miksova i ekskluzivnih snimaka, posjetite www.redbullmusicacademy.com, ili jednostavno pratite @RBMA.

Ove godine, prije svog početka, Red Bull Music Academy predstavlja serijal od pet kratkih filmova „Paris Now!“, plod rada pet različitih reditelja. Oni su dobili odriješene ruke da istraže kreativne kretanja u pariškoj kulturi i daju svoja lična viđenja današnjeg Pariza kao kulturne i kreativne prijestolnice. Međusobno različiti, oni su donijeli različite poglede na način na koji nova umjetnost transformiše grad. Svaki film ponaosob je radikalan, neočekivan, duhovit. Zajedno, opet, čine kreativni mozaik modernog Grada svjetlosti.

Pet kratkih filmova u serijalu "Paris Now!" su "Being Flat", "#emojinalparistrip", "Realness With A Twist", "Camouflage" i "SAINT". Sve filmove možete pogledati na linku:


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: