Fanovi nisu oduševljeni
368

Reakcije na himnu Svjetskog prvenstva: Shakira vrati se, platit ćemo ti porez

N. O.
Dva dana nakon što je objavljena himna FIFA-inog Fan Festivala u okviru Svjetskog prvenstva u Kataru reakcije se ne stišavaju, a djeluje da obožavatelji nisu zadovoljni te "upomoć" dozivaju Shakiru čije su pjesme obilježile prethodna izdanja mundijala.

Čini se da nogometni fanovi nisu impresionirani pjesmom koju izvode Maluma, Nicki Minaj i Myriam Fares nazvanom "Tukoh Taka", a koja će biti jedna od himni Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Na društvenim mrežama su iskazali svoje nezadovoljstvo numerom uprkos njenom veselom tonu i kombinacijom stihova na pjesma španskom, engleskom i arapskom jeziku.

Na TikToku hashtag "TukohTaka" obiluje snimcima nezadovoljnih korisnika koji su podijelili svoje mišljenje.

@norisplace The chorus is even worse #tukohtaka ♬ Tukoh Taka - Various Artists

Mnogi od njih dozivaju Shakiru "upomoć", uzevši u obzir da su njene pjesme obilježile prethodna izdanja svjetskih prvenstava.

Njena pjesma "Waka Waka" bila je himna prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a pjevačica je nastupila i 2006. u Njemačkoj te 2014. u Brazilu.

@naw_sir We make such good music and this is what we give 🤦‍♂️ #worldcup #worldcupsong ♬ Tukoh Taka - Various Artists

"Shakira pokrenut ćemo GoFundMe kampanju za tvoje suđenje za utaju poreza, samo nemoj dozvoliti da ova Walmart verzija Tokyo Drifta bude pjesma Svjetskog prvenstva", poručio je jedan obožavatelj u viralnom videu na TikToku.

"Bliski istok je imao 10 godina da napravi nevjerovatnu pjesmu za Svjetsko prvenstvo i ovo je rezultat", pisao je drugi nezadovoljni korisnik.

@boulows Tf is this #fyp #foryou #worldcup ♬ Tukoh Taka - Various Artists

"Shakira bolje da vrati svoje kukove na Svjetsko prvenstvo jer ovo ne možemo slušati", "Izvinjavam se u ime Bliskog istoka", "Pjesma zvuči kao pjevanje moje tetke na vjenčanju", naveli su brojni nezadovoljni fanovi.

Međutim, uprkos kritikama pjesma je za dva dana uspjela prikupiti 8,6 miliona pregleda.