Muzika
0

Reactor III - Electronic Music Festival

Klix.ba
DJ Kazu Kimura
DJ Kazu Kimura
U sklopu festivala elektronske muzike Reaktor koji će se održati 19. i 20. decembra, a koji će biti održan na dvije lokacije, u Zenici i u Doboju, pored Kazu Kimure nastupiće i brojni domaći dj-evi.

Zenica, grad poznat po već iznimno profiliranim ljubiteljima elektronskog zvuka krajem ovog mjeseca imati ce priliku ugostiti jedno od vodećih svjetskih imena tehno scene japanskog dj-a Kazu Kimura.

Kazu Kimura porijeklom je iz Japana tačnije iz Nagana, a djingom se bavi već skoro 18 godina. Karijeru je počeo u malom tokijskom underground klubu La Femme. Najveću slavu i svjetsko ime ipak kupi u Australiskom gradu Brisbein u čijem je klubu Atomic i Resident nastupao je sa vodećim dji-ma u svijetu kao što su Carl Cox, John Digweed, Paul Okenfold, Chris Liebing, Laurent Garnier i drugim.

Svira u najboljim klubovima u Japanu, Australiji, Singapuru, Hon Kongu, Njema koj, Španiji itd. U BiH dolazi u sklopu evropske novogodišnje turneje.

Poznat je po svojoj savršenoj tehničkoj preciznosti rada na tri gramofona i jakom, britkom tehno zvuku s mnoštvom breakbeatova i prelaza. Kimura je inače vlasnik tokijskog kluba Jamsid.

Producentskim poslom se bavi u posljednjih nekoliko godina a njegova izdanja ploča koje inače radi za Chris Liebing Records iz Njemačke nalaze se u setovima mnogih svjetskih dj imena.

U Zenici će u kinu Metalurg 19. decembra biti održan prvi dio festivala dok će drugi biti sutradan u Doboju u clubu Atlantic. Svi ljubitelji dobrog techna imati će priliku zaista uživati u dobroj muzici i odličnom performansu Kazu Kimure.

DJ line up:

Prvi dan: Kino Metalurg, Zenica Main stage:

DJ Kazu Kimura - CL REC - Nagano, Japan DJ Davor B - Energy Team DJ Ben Aris - Zenica DJ Garibaldi - Sarajevo

Breakbeat-House stage: DJ Venom - DMC 2000 - Slavonski Brod DJ Uce - SCRATCHMASTER- Beograd DJ Ruvex feat. Selwa Percusion Drums - Radioactive - Zenica

Drugi dan: Club Atlantic, Doboj

DJ Kazu Kimura - CL REC - Nagano, Japan

DJ Venom - DMC 2000 - Hrvatska DJ Uce - SCRATCHMASTER - Beograd DJ Dario Kalea - Energy Team DJ Fedja Knajdl - Energy Team DJ Ruvex feat. Selwa Percusion Drums

Ulaz 10 KM, početak u 21:00 u oba dana.