|

Ray Davies dobitnik nagrade BMI "muzička ikona"

Ray Davies dobitnik nagrade BMI "muzička ikona"
0
F
FENA
4.10.2006. u 15:06
0
komentara
0

dijeljenja
Ray Davies dobitnik nagrade BMI "muzička ikona" Ray Davies
Ray Davies, čuveni kantautor i frontman legendarne grupe "Kinks", dobitnik je nagrade "BMI" i titule "muzička ikona" za svoj rad kao i uticaj na mnoge danas proslavljene asove kao što su Blur, Oasis i Morrissey.
Ray Davies je autor rok klasika kao "Lola", "You Really Got Me", "Waterloo Sunset", "Sunny Afternoon"..., koje su proslavile njegovu grupu "Kinks".

"BMI Icon" priznanje dobio je na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada američke organizacije "Broadcast Music Inc" ("BMI"), a prije njega od Britanaca nagradu su primili Steve Winwood i Van Morrison.

Od ostalih nagrađenih tu su Gorillaz koji su za "Feel Good Inc." dobili nagradu u kategoriji "Univerzitetska pjesma godine" za najviše izvedbi na američkoj univerzitetskoj radio stanici.

Grupa "Roxette" su dobitnik nagrade u kategoriji "pjesma godine" za "Listen To Your Heart" nakon što ju je u house ritmu obradila belgijska grupa DHT.

Nagrade su dobile i pjesme koje su imali preko tri miliona radio i TV izvođenja, a na vrhu je kompozicija "More", tema iz talijanskog filma "Mondo Cane".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.