Ogromno interesovanje
0

Rasprodane ulaznice za Red Bull Symphonic

D. B.
Ulaznice za Red Bull Symphonic, na kojem će Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo nastupiti sa Sarajevskom filharmonijom, rasprodane su više od nedjelju dana prije samog eventa. Po svemu sudeći, može se očekivati pravi muzički spektakl u srijedu 15. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo.

U srijedu 15. juna, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo nastupit će neka od najpoznatijih imena domaćeg hip hopa uz pratnju Sarajevske filharmonije. U okviru cjelovečernjeg programa, Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo će predstaviti svoje najveće hitove u sasvim novom ruhu, u uzbudljivom spoju rapa i klasične muzike.

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj već su rasprodane, što svjedoči velikom zanimanju publike, te obećava odličnu atmosferu na audiovizuelnom spektaklu u najavi.

"Drago mi je da su osam dana prije koncerta sve ulaznice već rasprodane, što govori da je interesovanje ogromno i da je event sam po sebi poseban. Nadam se da ćemo nekad u budućnosti imati priliku da ponovimo nastup za sve one koji neće biti u prilici da ga vide ovaj put“, kaže Frenkie.

Probe su u punom jeku, a akteri su više nego zadovoljni razvojem ove nesvakidašnje saradnje između hip hop izvođača i klasičnog orkestra.

"Pjesme već poprimaju oblik, i orkestar će im dati potpuno novu dimenziju. Jako mi se sviđa kako pjesme zvuče, tako da sam dobio želju da kompletan sljedeći album radim sa filharmonijom“, dodaje naš poznati reper.

Red Bull Symphonic se radi u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo, a partner projekta je Volkswagenov SUV coupè Taigo.

Red Bull Symphonic, projekat koji omogućava realizaciju novih, izuzetnih muzičkih doživljaja i ideja, začet je 2020. godine u Beču, kada je u kultnom Wiener Konzerthausu kompozicije drum'n'bass dvojca Camo & Krooked izvodio 74-člani orkestar Maxa Steinera, uz ravnanje svjetski poznatog kompozitora i dirigenta Christiana Kolonovitsa.

Čast da realizuje drugo izdanje Red Bull Symphonica u svijetu pripala je Bosni i Hercegovini, odnosno poznatom bh. producentu Indigu, koji je prošle godine uz 18-člani gudački orkestar Victoria String Orchestra u sarajevskom Domu mladih izveo kompozicije sa svog solo prvijenca "Victoria“.

Ovo, drugo bh. izdanje Red Bull Symphonica, još je ambicioznije i obećava jedinstven audiovizuelni spektakl, a jedan od ključnih detalja bit će upravo prisustvo gledalaca, kojih zbog epidemioloških mjera prošle godine u Domu mladih nije bilo.