Muzika
63

Ranchatek premijerno u Sarajevu 13. januara u Clubu Monument

Klix.ba
U subotu 13. januara u sarajevskom klubu Monument održat će se "Chain Reaction" sa specijalnim gostom Ranchatekom, koji na nastup u Sarajevo stiže iz Niša.

Domaćini su za premjerno gostovanje Ranchateka u Sarajevu publici spremili vrhunski klupski doživljaj s pojačanim audio i vizuelnim sistemom uz još mnogobrojna iznenađenja.

Ranchatek je jedan od najaktuelnijih producenata elektronske muzike na svjetskom tržištu. Kao A&R vodi i uređuje dvije prestižne izdavačke kuće - Funk'n Deep Records / Funk'n Deep Black.

Nastup u Sarajevu je početna stanica turneje koja će se održati ove godine.

Produkciju potpisuju svjetski poznate izdavačke kuće kao što su: 1605 Music Therapy, Pornographic Recordings, Unity, Funk’n Deep, Hotfingers, Sphera, Nervous, IAMT, a prošle godine je debitirao i za naš domaći tiket mTechno Records.

Višestruko je ulazio u Top Chartove na svim boljim muzičkim prodavnicama (Beatport, Traxsource, Junodownload..), a na svojim nastupima njegove trake rado zavrte i veličine kao što su: Bob Sinclair, Umek, Richie Hawtin, Carl Cox, Cristian Varela, John Dahlback, Fatima Hajji...

Nastupao je u skoro svim najvećim klubovima u Srbiji a od internacionalne karijere izdvaja gostovanja u Brazilu, Bugarskoj, Holandiji, Češkoj Republici, Sloveniji, Hrvatskoj...

Kaže da mu techno muzika nije samo strast, već način života i da za dobru atmosferu uvijek daje svoj maksimum, a da u setovima vrti isključivo svoje trake.

Iste večeri u Sarajevu će nastupiti i domaća (mTechno) snaga: Worda, Drzneday, Vontech i Nesh, čije karijere traju nekoliko godina, a 2017. su napravili iskorak i nastupali sa svjetskim imenima koja su dolazila u Bosnu i Hercegovinu, te ubilježili nastupe i izvan granica BiH na nekim od prestižnih festivala.

Lančana reakcija će ponuditi premijeru novih izdanja, te Wordinog albuma prvjenca pod nazivom "Mark 1".

Za event vlada veliko interesovanje, a najavljeni su organizirani dolasci iz Zagreba, Beograda, Novog Sada, Niša, Banje Luke i Hercegovine, a organizator savjetuje da svoju ulaznicu osigurate na vrijeme.

Cijena pretprodajne ulaznice kod promotora je 15 KM, a na dan eventa 20 KM. Lančana reakcija u trajanju od devet sati, počinje u subotu u 22:00 i traje do 7 sati ujutro.