Koncert u Areni
0

Rammstein "zapalio" zagrebačku publiku

Sarajevo-x.com
Foto: dnevnik.hr
Foto: dnevnik.hr
Najpopularniji njemački bend Rammstein sinoć je dokazao da njihovi fanovi uistinu nisu uzalud za njih smislili moto 'Other bands play. Rammstein burns'. Kada su se nešto poslije devet sati u zagrebačkoj Areni ugasila svjetla brujanje koje je počelo izlaziti iz zvučnika doslovno je treslo tijela 12.000 fanova okupljenih u Areni, prenose hrvatski mediji utiske sa sinoćnjeg koncerta.

Gitaristi Richard Kruspe i Paul Landers su na stage probili tako da su s pijucima probili improvizirane zidove dok su ih je s leđa obasjavalo jako bijelo svjetlo, a kada je nekoliko trenutaka kasnije frontmen Till Lindemann kročio na pozornicu uz zaglušujuću buku vrata koja su se srušila uz 'malu' pomoć nečeg što je izgledalo kao aparat za varenje, kroz dvoranu se prolomio urlik oduševljenja svih okupljenih, piše dnevnik.hr

Nakon što je pao crni zastor otkrio je pozornicu na dva nivoa, na čijem su gornjem dijelu "položaj" zauzeli bubnjar Christoph Schneider, basist Oliver Riedel i klavijaturist Christian Lorenz.

Pjesma 'Ramlied' je otvorila koncert i nepotrebno je reći da su refren pjevali svi odreda, a Lindemann je izgledao posebno efektno dok su mu usta na neki način bila osvijetljena iznutra dok je pjevao.

No to nije bilo ništa od efekata koji su uslijedili, i ako se slučajno bojite vatre onda koncert Rammsteina definitivno nije mjesto gdje bi se željeli naći. Plameni jezici koji su sukljali na stageu su na trenutke bili dugački desetak metara, a vrućina koju su stvarali se osjećala i dvadeset metara od pozornice, i da je bilo što krenulo krivo s pirotehnikom tiokom koncerta neki od članova Rammsteina i vrlo vjerojatno dobar broj ljudi iz prvih redova bi taj dan završili – reš pečeni.

Vjerojatno najluđi trenutak je bio kada su Lindemann, Kruspe i Landers na glave navukli maske na koje su bili pričvršćeni bacači plamena koji su bacali plamenove dugačke pet metara koji su izlazili samo tridesetak centimetara od njihovih lica, što je pokazalo da je članovima benda priređivanje vrhunskog showa uistinu na prvom mjestu, čak i po cijenu ugrožavanja vlastite sigurnosti, jer ako se mene pita, nema tih novaca za koje bi na glavu navukao jednu od tih "stvarčica", a kamoli je ikada uključio.