Pogledajte dio atmosfere
24

Rammstein napravio spektakl u Beogradu, publika ih pozvala na bis narodnjačkim hitom Ferida Avdića

L. R.
Screenshot: X
Screenshot: X
Njemački bend Rammstein u petak i subotu napravio je spektakl u Beogradu, a posebnu pažnju na društvenim mrežama je privukao snimak u kojem publika poziva članove benda na bis.

Kako prenose srbijanski mediji, tokom ova dva dana više od 120.000 ljudi stiglo je iz različitih dijelova Evrope u glavni grad Srbije, kako bi uživali u performansima kultnog benda i čuli neke od njihovih najvećih hitova.

No, kako to mnogima nije bilo dovoljno, odlučili su pozvati članove benda na bis narodnjačkim hitom "Izađi mala", koju u originalu izvodi pjevač Ferid Avdić.

Inače, Rammstein je na koncertu izveo neke od legendarnih hitova kao što su "Du hast", "Keine Lust", "Sonne", "Ich will", "Zeit", "Engel", "Links 2,3,4", "Sensucht", "Mein Herz Brennt", "Asche zu Asche", "Deutschland", "Mein Teil" i brojne druge.
@kabaliks

Концерт рамштайн в Белграде. Был впервые на канцерте, это лучшее живое выступление и шоу что я видел в жизни. #rammstein #Beograd #рамштайн #концерт #београд #serbia Ср̀бија #srbija #kabaliks

♬ оригинальный звук - Сергей Кабалик
Međutim, to nije bilo sve. Rammstein je svoje nastupe upotpunio nizom različitih specijalnih efekata, gdje je posebnu pažnju privlačio pirotehnički show.
Organizatori su ranije istakli kako je za spektakl u Beogradu stiglo 77 kamiona opreme te da je na pripremama radilo otprilike 1.500 ljudi, gdje je samo za izgradnju bine bilo potrebno šest dana. Zanimljiv podatak je i da se tokom nastupa potrošilo više od 1.200 litara benzina.