Oduševljen prepunim BKC-om
0

FOTO+VIDEO / Rambo poželio odmah zakazati novu svirku u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Rambo Amadeus je u rasprodatoj sali Bosanskog kulturnog centra u utorak navečer priredio pravi spektakl za sarajevsku publiku. Izvodio je najveće hitove iz dosadašnje karijere, predstavivši novi album "Hipišizik metafizik", dok je svojim prepoznatljivim stilom i improvizacijama podsjetio publiku na hitove s početka karijere, kao što su "Džemo voli džem" i "Amerika i Engleska", koje je ostavio za sami kraj koncerta, kada je priredio nezaboravan bis.

Crnogorski muzičar se više od dva sata odlično zabavljao sa prisutnima u sali, zahvalio im se što su došli i rekao da mu je drago što je uspio popuniti salu do posljednjeg mjesta.

Čestitao je Sarajlijama 6. april - Dan oslobođenja grada od njemačkog okupatora i domaćih izdajnika. Poželio je odmah da zakaže termin za novi koncert, te u šali predložio da to bude "odmah sutra", ali potom dodao: "Sutra vam svira Manu Chao, šta ću vam ja?"

Rambo, poznat po svojim govorima na koncertu, sinoć je, između ostalog, poručio: "Da ne bude razlike između sela i grada, između umnog i fizičkog rada, niko nama ništa ne smije dok je prijateljske i nesvrstane Libije, partizani mi smo braća, a drug Rambo nam je - ćaća".

Inače, koncert je organizovan u okviru obilježavanja Dana Grada Sarajeva, a dio je koncertne sezone sarajevskog "Gramofona".

Bio je to koncert za sjedenje i slušanje, a na bini Ramba je pratio njegov standardni bend uvećan za duhačku sekciju.

Nakon svirke naš novinar je imao zanimljiv razgovor pred kamerama s ovim originalnim umjetnikom.