{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


R.E.M. objavljuje album na online društvenoj mreži iLike

S
11.3.2008. u 14:13
0
0
R.E.M. objavljuje album na online društvenoj mreži iLike
0
R.E.M. objavljuje album na online društvenoj mreži iLike
Novi album “Accelerate” američkog benda R.E.M. pojavit će se na online društvenoj mreži iLike, prenosi američki muzički magazin Billboard.
Ovaj potez grupe R.E.M. obradovat će brojne obožavatelje jer je online objavljivanje albuma (24. marta) planirano sedmicu dana prije zvaničnog objavljivanja u SAD-u.

Frontmen grupe Michael Stipe je izjavio za Billboard.com da se članovima benda dopao prijedlog onog trenutka kad im je predstavljen. Uz to je dodao da se način na koji ljudi pristupaju muzici zasigurno promijenio u zadnjih 5-10 godina.

“Mislim da možeš da se odlučiš da li ćeš sjediš i posmatraš šta će se desiti. Ja sam odabrao da nastavim djelovati, a ne da postepeno blijedim”, izjavio je pjevač.

Zajedno sa ekskluzivnim videom u kojem članovi benda razgovaraju o albumu, ove pjesme će biti dostupne svima koji koriste iLike.com, Facebook, iTunes ili bilo koje druge društvene mreže i stranice koje na svojim platformama nude aplikaciju iLike.

Prvo javno predstavljanje albuma “Accelerate” na iLikeu je još jedan primjer inicijative približavanja muzike slušaocima. Grupa R.E.M. je nedavno objavila sirovi materijal, snimke na svojoj web stranici, pozivajući posjetioce stranice da sami montiraju video za prvi singl “Supernatural Superserious”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: