Muzika
0

Quartet Sensitive i Putokazi u Coloseumu

Sarajevo-X
Za petak 11. februara Club Coloseum najavljuje koncert za ljubitelje jazza i bossa nove, a za Valentinovo, 14. februara, u Coloseumu će nastupiti Putokazi.

Nastupit će Quartet Sensitive sa pjevačicom Meri Trošelj. Ovaj riječki sastav karijeru je započeo kao trio kojeg sačinjavaju Tonči Grabušić (bubnjevi i udaraljke), Henry Radanović (bas) i Darko Jurković (gitara), a prije nekoliko godina pridružila im se Meri Trošelj pjevačice vanrednih vokalnih sposobnosti. Iza sebe imaju nekoliko objavljenih albuma, te brojne nastupe po međunarodnim festivalima i klubovima regije. Do sada je Quartet Sensitive u nekoliko navrata nastupao u Sarajevu, dokazujući kako svoju publiku imaju i u Bosni i Hercegovini.

Za Valentinovo, 14. februara, Coloseum najavljuje još jedan zanimljiv koncert također riječke skupine Putokazi. Djevojke su svojim aktuelnim projektom Androida, na kojem su sarađivale i sa Damirom Urbanom, promovirale novu stilsku odrednicu pod nazivom trip-pop, a na nastupu će podsjetiti i na pjesme sa svojih prethodnih albuma.