Muzika
0

Puštene u prodaju ulaznice za koncert Leibacha

Sarajevo-x.com
U Međunarodnom centru za djecu i mlade Novo Sarajevo u subotu 3. februara nastupit će pioniri industrijskog rock and rolla, slovenačka grupa „Laibach“, koja je u 27 godina svog postojanja prodala više od milion nosača zvuka.

Koncert organiziraju Fondacija „Ask Sarajevo“ i Federalna televizija, a ekskluzivni sponzor je „Heineken“...

Nastup grupe „Laibach“ u Sarajevu dio je njihove turneje po Jugoistočnoj Evropi na kojoj grupa svoj novi studijski album „Volk“, na kojem se nalaze obrade 13 nacionalnih himni, te himna NSK, projekta čiji je „Laibach“ jedan od osnivača. Pored Sarajeva „Laibach“ će u sklopu ove turneje nastupiti i u Zagrebu, Beogradu, Skoplju i Novom Sadu.

Za nastup „Laibacha“ u Međunarodnom centru za djecu i mlade angažirana je vrhunska tehnika. Razglasnu i rasvjetnu opremu obezbijedile su firme „Multimedia“ i„Bato“, koje su uspjele u potpunosti zadovoljiti uvjete iz veoma zahtjevne tehničke liste.

Ulaznice za koncert grupe „Laibach“ puštene su u prodaju u ponedjeljak, 29. januara i mogu se, po cijeni od 15 KM, nabaviti u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i mlade na Grbavici, gdje će se 3. februara i održati koncert grupe „Laibach“.