Muzika
0

Punkt i Unplugged Plug za kraj serije koncerata Muzičke scene Kaktus

Klix.ba
U amfiteatru Doma mladih u Sarajevu sinoć je održan posljednji, četrnaesti koncert u okviru projekta Muzička scena Kaktus, na kojem je nastupio poznati sarajevski pop rock bend Punkt uz podršku sarajevskog sastava Unplugged Plug.

Na pozornici amfiteatra Doma mladih je prvi nastupio Unplugged Plug, koji je poznat kao jedan od najboljih sarajevskih klupskih bendova. U Kaktusu su predstavili novi single Savršeno, te odsvirali još nekoliko pjesama sa albuma dabogda struje nestalo! koji će biti objavljen krajem augusta. Izveli su i pjesme "To nisam ja", "Zbog nas", "Silence", te repertoar autentičnih covera po kojem su dobro poznati: "Psycho Killer" (Talking Heads), "Gracija" (Azra), "Kiss" (Prince)...

Koncert je nastavljen nastupom poznatog sarajevskog pop rock benda Punkt, koji je ovom prilikom izveo svoje najpoznatije hitove kao što su "Debela", "Kolačić", "Što se ljutiš", "Ejna", ali i predstavio nove pjesme. Punkt, čiji su članovi Admir Osmanović (bas), Kenan Glavinić (klavijature), Davor Maraus (bubnjevi) i Nurudin Vatrenjak (gitara, glas), će ove godine izdati i novi album, te su stoga odsvirali novi single Jedina, te pjesme "Tebi sam čudan", "Uzalud" i "Podstanarka".

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Koncertom bendova Punkt i Unplugged Plug je finalizirana serija koncerata u amfiteatru Doma mladih, koji je u posljednja tri mjeseca ugostio afirmirane bh. muzičare, ali i bh. bendove nove generacije. Između ostalih, u okviru Muzičke scene Kaktus nastupili su Basheskia & Edward EQ, Letu štuke, Velahavle, Edo Maajka, Frenkie, Zoster, Sikter i mnogi drugi, uz podršku mladih bendova Billy Andol, Snake Eater, Polaroid Trip, S.P.U.K., Last Location...

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.