Večeras nastupa Šantić
40

Pub na Holiday Marketu opravdao slogan za mjesto najbolje praznične zabave u Sarajevu

E. Sk.
Protekla 23 dana, Carlsberg Holiday Pub na Coca-Cola Sarajevo na Holiday Marketu u sarajevskom parku Hastahana opravdao je svoj slogan koji glasi "vjerovatno mjesto najbolje praznične zabave u Sarajevu".

Vrhunac dosadašnjeg dijela programa desio se sinoć, kada je u Pubu održan i novogodišnji prijem kompanije Starline, zastupnika Mercedesa za BiH.

Domaćin događaja, Nijaz Skenderagić, okupio je probrano društvo, među kojima je posebno mjesto zauzeo Raif Dizdarević. Iako je ove godine napunio 93 godine, ovaj učesnik NOB-a i jedan od najznačajnijih političara u bivšoj Jugoslaviji, koji je jedno vrijeme bio i predsjednik Predsjedništva SFRJ, pokazao je da je u odličnoj mentalnoj i fizičkoj formi.

Među brojnim uglednim gostima s društvom je bio i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, pokrovitelj i prijatelj Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

U Carlsberg Holiday Pubu održano je i javno gledanje redovnog kola binga Lutrije BiH na velikom platnu, nakon čega je uslijedilo i izvlačenje Carlsberg binga,

društvene igre, koja je već godinama jedan od najatraktivnijih popodnevnih sadržaja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Uz neponovljiv koncert grupe "Poćko & New Primitives Songs" ušlo se u 28. decembar, dan kada je prije tačno 100 godina rođen Vladimir Perić-Valter, jedan od najznačajnijih simbola antifašističkog Sarajeva. Valterov 100. rođendan je tokom cijele noći komemoriran prigodnim vizualom na TV displayima Carlsberg Holiday Puba, dok je u pauzama programa svirala pjesma Dubioze kolektiv "Vratiće se Valter".

I narednih dana Carlsberg Holiday Pub na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu ostaje mjesto najbolje praznične zabave u Sarajevu. Tako je večeras zakazan nastupit legendarnog Mustafe Muje Šantića.

Taj član originalne postave grupe Mostar Sevdah Reunion sa svojim Sevdi bendom pripremio je program najljepših sevdalinki i za njegov koncert vlada veliko interesovanje. S obzirom da večerašnjem koncertu neće moći prisustvovati svi oni koji bi željeli, repriza Šantićevog nastupa zakazana je za petak, 3. januar.