Prepoznatljiv po plesnim pokretima
5

Psy želi vidjeti Toma Cruisea u Gangnam Styleu

Klix.ba
Južnokorejski reper Psy, čiji je videospot "Gangnam Style" oborio rekorde po broju pregleda, izjavio je kako bi volio vidjeti glumca Toma Cruisea kako pleše u ritmu ove pjesme.

Kazao je to svojim fanovima na jednom od koncerata u Bangkoku. Reper je prokomentarisao i to kako je veoma iznenađen što je njegov videospot najgledaniji na YouTubeu.

"To je nevjerovatno. Napravio sam ovaj video samo za Koreju", rekao je Psy dodavši kako nikada nije planirao postati globalna zvijezda.

Video je imao i niz parodija i verzija na mnogim svjetskim jezicima. Ranije ovog mjeseca Madonna je Psyja pozvala na binu kako bi skupa plesali uz njegovu pjesmu tokom koncerta u New Yorku.

Čak je i predsjednik SAD-a Barack Obama govorio o njemu. Na dan izbora predsjednik je kazao:"Mislim da bih mogao izvesti te pokrete, ali to bih uradio privatno za Michelle".

Psy je sinoć organizovao besplatan koncert posvećen kralju Bhumibolu Adulyadeju, koji će idućeg mjeseca napuniti 85 godina.

Na konferenciji za novinare kazao je kako planirati objaviti album u martu.

"Mislim da imam još mnogo nepokazanih plesnih pokreta. Ali zaista sam zabrinut za svoj sljedeći muzički video. Kako nadmašiti "Gangnam Style" i 850 miliona pregleda", pita se ovaj reper koji je osvojio srca publike širom svijeta.

Psy