Muzika
36

Prvomajski praznici u Sarajevu u znaku sportskog plesa

Klix.ba
Bit će to prilika da Sarajlije na jednom mjestu vide najbolje svjetske parove koji će se na ovom turniru boriti za bodove svjetske rejting liste.
Plesna akademija Romantik organizator je velikog plesnog spektakla Sarajevo Dance Friendship Tournament koje će se održati 1. i 2. maja ove godine.

WDSF World Open Standard najviše je rangirani turnir u svijetu plesa nakon grandslam turnira i samim tim garantuje dolazak velikog broja vrhunskih sportskih parova evrope i svijeta.

Uz njega svi posjetioci će imati priliku uživati i u bravurama sportskih latino plesača. Istog dana održat će se i turnir WDSF International Open koji je samo za nijansu nižeg ranga u odnosu na World Open.

Bit će to izuzetna prilika da naši sugrađani uživaju u prelijepoj atmosferi hotela Holiday, kao i u sportskoj dvorani Pete gimnazije, odnosno Gimnazije Dobrinja, koja će za ovu priliku poprimiti poseban izgled.

Ulaznice za ovaj spektakl možete nabaviti u Plesnoj akademiji Romantik, kao i na sam dan turnira u dvoranama gdje se održava. Počasni pokrovitelj Sarajevo Dance Friendship Tournamenta je Grad Sarajevo.