15. jula
48

Prvo izdanje Eclipse događaja predvode techno virtuozi Alberto Ruiz i Vinicius Honorio

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Na talasu ljeta, uz bogat dnevno-noćni program i više od 12 sati muzičkog programa, techno majstori Alberto Ruiz i Vinicius Honorio predvode line-up na prvom događaju organizacije Eclipse koji će se održati 15.07.2023. ispod repetitora na Humu u Sarajevu.

Događaj će ujediniti ljubitelje muzike i vizualne umjetnosti. Posjetitelji će imati priliku da uživaju u techno muzici tokom dana i noći uz predivan pogled na grad.

Publika će imati priliku čuti vrhunske DJ-eve iz Španije i Brazila. Alberto Ruiz je španski DJ i producent koji se proslavio na tehno muzičkoj sceni. Njegov talenat je brzo prepoznat, a ubrzo je počeo da privlači pažnju nekih od najvećih imena u industriji. Ruizove trake redovno možemo čuti u setovima velikih imena u industriji poput Carl Coxa, Adam Beyera i Richie Hawtina, a njegov talent i predanost donijeli su mu međunarodno priznanje i široku bazu fanova diljem svijeta. Surađuje sa najutjecajnijim izdavačkim kućama elektronske muzike kao što su: Drumcode, Tronic, Terminal M, Filth on Acid.

Poznat je po dinamičnim i energičnim DJ setovima, kao i po svojoj sposobnosti da stvara moćne tehno trake koje uvijek pokreću publiku. Danas se Alberto Ruiz smatra jednim od najboljih španskih tehno umjetnika i nastavlja da pomjera granice žanra sa svojim inovativnim trakama i fantastičnim nastupima.

Sljedeći headliner je Vinicius Honorio koji je jedan od najutjecajnijih i najtalentovanijih techno DJ-a i producenata u Brazilu. Vinicius je svoju karijeru započeo kao tehničar za zvuk prije nego što se okrenuo produkciji elektronske muzike. Nakon nekoliko godina rada u Londonu, počeo je surađivati sa slavnim DJ-om Josephom Capriatijem, a kasnije se pridružio njegovom labelu Redimension.

Viniciusov zvuk karakterizira snažan bas i pulsirajući ritam, što ga čini popularnim među ljubiteljima techno muzike diljem svijeta. Njegova produkcija objavljena je od strane mnogih renomiranih izdavačkih kuća uključujući Drumcode, Suara, Planet Rhythm i druge.

Viniciusova energičnost DJ setova prenose publiku na putovanje kroz različite stilove tehna a njegove izvedbe su poznate po neprestanoj interakciji s publikom i izgradnji jedinstvene atmosfere.

Pored naših headlinera nastupat će lokalni DJ-evi. Ena Smajić je već duže vrijeme prisutna na regionalnoj sceni, te je poznata po svojim dinamičnim zvukom koii spaja različite žanrove elektronske muzike. Njena energija obećava da će zapaliti plesni podij. Armin Di High, sarajevski DJ, poznat je po energičnim nastupima i istančanom muzičkom ukusu. Vjerujemo da će njih dvoje kao rezidenti dovesti atmosferu do usijanja. Nastupom domaćih talenata na ovom događaju se predstavlja lokalna scena, te se pruža prilika mladim umjetnicima da se predstave široj javnosti steknu i prošire svoju publiku.

Pored njih će nastupiti i DJ Keon koji je dugo prisutan na sceni i nedavno je otvorio DJ školu u Sarajevu. Vizualni ugođaj će upotpuniti VJ (video džokej), Dejan Tatić iz Novog Sada, zadužen za pružanje live vizualnih performansi koje će pratiti muziku. Njegova vizualna umjetnost će poboljšati cjelokupno iskustvo za publiku stvarajući multisenzorno iskustvo koje kombinira muziku i vizuale.

Hum je prepoznat kao fenomenalna lokacija za organizovanje muzičkog događaja. Cilj Eclipse organizacije je ujediniti lokalnu zajednicu entuzijasta elektronske muzike u Sarajevu i stvoriti prostor u kojem mogu zajedno dijeliti svoju strast prema elektronskoj muzici. Bitno je istaknuti da kroz raznolik muzički i kulturni sadržaj Eclipse želi privući i zadržati mlade ljude. Osim toga, događaj će poslužiti kao prilika za promociju kulturnog identiteta i reputacije Sarajeva kao odredišta za kulturni turizam, a također će doprinijeti razvoju kreativnih industrija grada.

Organizatori najavljuju spektakularno audio-vizuelno iskustvo i bogat sadržaj koje će promijeniti percepciju zabave. Pripremite se za nezaboravnu noć pod mjesecom! Partneri događaja: Ministarstvo Kulture i Sporta KS, Heineken, AC Blok, Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Badel Comprex, Marriot, Klix, BHRT, RSG, Antena I FBL.

Ulaznice možete kupiti u sistemu kupikartu.ba.