Muzika
1.1k

Prvi solo koncert sarajevskog repera Kontre u rodnom gradu

Klix.ba
Sarajevski reper Kontra održat će sarajevsku promociju aktuelnog albuma "Igra riječi" u Domu mladih u subotu, 11. aprila, od 20 sati.

Nakon šest mixtapeova, zajedničkog albuma sa Dlanbeatz kolegom Shtukom i više od 100 solo pjesama i saradnji, krajem 2014. stigla je "Igra Riječi" – prvi solo album sarajevskog repera Kontre. Kontra je dugo pripremao sarajevsku promociju albuma i čekao pravi trenutak za svoj prvi prvi solo koncert u rodnom gradu.

Kontra će na koncertu ugostiti Frenkieja, Shtuku, Shtelu (Capital City Crew) i ekipu Treća Smjena Crew. DJ-evi zaslužni za dobru muziku su DJ Soul, Merakoon i I. Selektion.

Na muzičkoj sceni je aktivan od 2004. godine, a prvo izdanje u obliku mixtapea je izbacio 2008. kada se već uhodao iza mikrofona u studiju, kao i na bini.

Član je Dlanbeatz ekipe, kao i dobro poznatog FM JAM-a, a često nastupa sa tuzlanskim reperom Frenkijem, kako u BiH, tako i u regiji i širom Evrope.

Godine 2014. je izašao njegov album "Igra Riječi" gdje je prema mišljenju mnogih konačno došao "na svoje". Potvrda za to je, pored reakcije publike, nagrada za najbolji album koju mu je dodijelio jedan od rijetkih muzičkih portala u BiH Muzickazona.ba.

<iframe class="lazyload" data-src="https://www.klix.ba/xplayer?v=mqaziihN7EA&sifra=150407135&Segment=Magazin&Podkategorija=Muzika" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen>