Sjajna zabava
0

Prvi nastup benda "Poruka u boci" 5. aprila u sarajevskom Klubu Jedan

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Muzički projekt "Poruka u boci" pokrenuli su članovi pratećeg benda Dine Merlina. Njihov prvi nastup sarajevska publika imat će priliku pogledati 5. aprila u Klubu Jedan. Ovaj sastav izvodi najveće hitove Stinga i grupe The Police.

Za sebe kažu da su jedini bend u Bosni i Hercegovini koji je posvećen muzici Gordona Matthewa Thomasa Sumnera, popularnog Stinga. Nastupom u Klubu Jedan bend započinje priču o Stingu od njegovih prapočetaka s grupom Last Exit, preko punk rock ikona grupe The Police pa sve do njegovog solo opusa koji se proteže od sredine osamdesetih sve do novog milenija.

Sting je autor čija je muzika vjerovatno najkompleksnija fuzija nekoliko različitih muzičkih stilova, 17 puta nagrađen Grammyjem, a do sada na našim prostorima nije bio obrađivan, čime je ova premijera još značajnija.

Članovi benda su Benjamin Darman pjevač, Dino Šukalo koji svira gitaru, Adis Sirbubalo koji svira klavijature, Muamer Đozo na bass gitari, Ismar Porić koji svira saksofon, Anes Beglerbegović koji svira bubnjeve i Ajsela Zoronjić back vokal.