Muzika
1.4k

Prvi koncert Sergeja Ćetkovića u Tuzli protekao u fenomenalnoj atmosferi

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Crnogorski kantautor Sergej Ćetković u petak uvečer je prvi put u karijeri nastupio pred publikom u Tuzli.

Ulaznice za njegov koncert su na štandu Seje&Vilija prodate u jednom danu, a publika je sa omiljenim pjevačom pjevala u jednom dahu.

"Ovakve koncerte treba održavati jednom godišnje. Do večeras nisam bio u Tuzli, ali se nadam da ćemo se bar jednom godišnje družiti", rekao je Sergej Ćetković uz gromoglasan aplauz.

Njegovi hitovi poput "Pogledi u tami", "Proketa bila", "Sati, dani, godine" ispraćeni su horskim pjevanjem, a Ćetković je činio sve da se što bolje približi tuzlanskoj publici koja je u potpunosti ispunila koncertnu salu BKC-a.

Na koncu dobro obaviještena tuzlanska publika crnogorskom kantautoru je čestitala rođendan, koji će proslaviti 8. marta, a nakon toga Ćetković i Tuzlaci su otpjevali uvodnu pjesmicu popularnog dječijeg serijala Branko Kockica.

Poslije gotovo dvosatnog muziciranja i Ćetković, ali i tuzlanska publika su BKC napustili sa pregršt emocija. Sudeći prema njihovom raspoloženju, Agencija ZEUS, organizator koncerta, već treba početi rad na pripremi novog sljedećeg marta.