|

Prvi bendlider iz Indonezije Dwiki Dharmawan na Jazz Festu Sarajevo

Prvi bendlider iz Indonezije Dwiki Dharmawan na Jazz Festu Sarajevo
35
E. Lj.
23.10.2019. u 10:56
4
komentara
35

dijeljenja
Od 7. do 10. novembra Jazz Fest Sarajevo će predstaviti dio bogatstva i raznolikosti međunarodne muzičke scene, a 9. novembra na festivalu će u Domu policije nastupiti pijanista Dwiki Dharmawan sa svojim međunarodnim ansamblom.
Ovaj indonežanski umjetnik predstavit će vlastitu uzbudljivu i energičnu muziku zajedno sa italijanskim vokalistom Borisom Savoldellijem, jordanskim oudistom i gitaristom Kamalom Musallamom i izraelsko-britanskim bubnjarom i perkusionistom Asafom Sirkisom.

Dharmawan je objavio šest albuma za svoju aktuelnu njujoršku izdavačku kuću MoonJune Records koju vodi Bosanac rođen u Jajcu Leonardo Pavković koji je pokrenuo ovu etiketu koja je usko sarađivala i sa najvažnijim muzičarima našeg vremena kakvi su Allan Holdsworth, Tony Levin, John McLaughlin, Scott Henderson i mnogi drugi.

Posljednji Dharmawanov album "Rumah Batu" ocjenjivan je sa pet zvjezdica u različitim medijima. U protekle tri decenije karijere, nastupao je u više od 70 zemalja promovirajući vlastitu i muziku svoje zemlje.

Koncert u Sarajevu se organizira u saradnji sa izdavačkom kućom MuneJune Records i Ambasadom Indonezije, a ulaznice za koncert Dwiki Dharmawan World Peace Banda važe i za koncert Jessica Lauren Naga Five feat. Tamar Osborn, a mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, te u sistemu Kupikatu.ba – online i na prodajnim mjestima širom BiH.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...