Za sve uzraste
110

Prva škola bubnjeva i udaraljki u Sarajevu sa Amarom Češljarom

E. Sk.
Poznati bubnjar Amar Češljar koji već 12 godina ima svoju školu "DrAmmarČešljar" poziva djecu svih uzrasta na trogodišnji kurs.

Na tom kursu djeca će, kako kaže, imati priliku slobodno vrijeme iskoristiti kako bi učili o muzici, bubnjevima i udaraljkama.

"Originalnost DrAmmar škole je da učimo kandidate da uz pravilno razmišljanje u realnom vremenu, na sceni i za instrumentom, svoje emocije, stečena znanja i talent orkestriramo na najbolji mogući način", kaže Češljar..

Ovaj muzičar već 15 godina radi sa svim uzrastima individualno i za taj period na put muzike je izveo oko 36 bubnjara, koji se i danas bave profesionalnim muzičkim radom i angažovani su u sastavima širom BiH. Tu je također i veliko iskustvo rada s mladima što potvrđuje i formalni rad u Muzičkoj školi Ilidža, gdje je za srednje obrazovanje uspješno pripremio značajan broj učenika za pravilan pristup bubnjevima i udaraljkama.

Na autentičan način uči mlade kako da razmišljaju, vježbaju i kreiraju.

"Redovnim časovima i razgovorom s djecom, uspjeli smo utjecati i na ostvarivanje njihovih boljih rezultata u školi, ali i van nje. Dječija kuća je samo još jedna od lokacija DrAmmarČešljar škole, ali s fokusom na program "DrAmmarRitam" (ansambl udaraca). Na ovom prvom dijelu kursa koji traje godinu dana, najmlađi će imati priliku učiti i razvijati muzikalnost, maštu i kreativnost, samopouzdanje i motoriku, radne navike i odgovornost, koncentraciju i memoriju, spremnost za javne nastupe, skupno muziciranje, vizuelnu, slušnu i dodirnu percpeciju, analitičko razumjevanje, razvijanje kritičke svijesti…", pojašnjava Češljar.

U prvu školu bubnjeva i udaraljki prijaviti se mogu djeca uzrasta od šest godina i stariji, nakon čega slijedi provjera talenta.