Muzika
149

Prva polufinalna večer Eurosonga: Sergej Ćetković traži kartu za finale

Piše: A. Dž.
Prva polufinalna večer 59. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope bit će održana večeras u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu.
Arena B&W Hallerne
Arena B&W Hallerne

Na scenu arene B&W Hallerne popet će se predstavnici 14 zemalja, a mjesta za veliko finale Eurosonga u subotu ima za njih deset.

Ovo je druga godina kako naša zemlja ne učestvuje na Eurosongu, pa jedno od najstarijih muzičkih takmičenja u Evropi u našoj zemlji prolazi bez velike medijske pažnje, ali i interesa javnosti.

No, nije samo BiH odustala od ovog takmičenja, pa tako, kada govorimo o zemljama bivše Jugoslavije, ove godine nema Srbije, čije je predstavljanje do sada bilo veoma uspješno, ali ni Hrvatske.

Od zemalja iz regije svog predstavnika imaju Makedonija (Tijana Dapčević), Crna Gora (Sergej Ćetković) i Slovenija (Tinkara Kovač).

Ćetković će večeras tražiti kartu za finale, a pored njega tu su: Armenija, Latvija, Estonija, Švedska, Island, Albanija, Rusija, Azerbejdžan, Ukrajina, Belgija, Moldavija, San Marino, Portugal, Holandija i Mađarska.

Kada su u pitanju kladionice, favoriti za ovogodišnjeg pobjednika Eurosonga su Armenija, Švedska, Norveška, te domaćin Danska.

Gledaoci u BiH neće biti u prilici pratiti TV prijenos ni prve ni druge polufinalne večeri.