Tri grada
0

Prva bh. turneja Željka Vasića "Da pređemo na ti" u aprilu

Klix.ba
Prvi koncert u sklopu turneje "Da pređemo na ti", Željko Vasić će održati 18. aprila u brčanskom Domu kulture, 19. aprila u tuzlanskom BKC-u, a dan kasnije, 20. aprila u sarajevskom Domu mladih.

Već svojim debitantskim nastupom 2001. godine s pjesmom "Žena kao ti“, Željko Vasić je zadobio simpatije publike i trasirao put za jednu uspješnu muzičku priču. Od tada do danas u karijeri Željka Vasića nizali su se hitovi, ali i brojne uspješne muzičke saradnje sa najvećim zvijezdama regije.

Koncertna turneja "Da pređemo na ti“ već se zahuktava širom regije, a svoje brojne hitove Željko će sredinom aprila uživo izvesti i na bosanskohercegovačkim pozornicama.

"Velika mi je čast dio svoje diskografije predstaviti dragim ljudima u Bosni i Hercegovini. Već dugo mi se javljaju ljubitelji moje muzike iz Bosne sa željom da se družimo u bosanskohercegovačkim gradovima. Na moje veliko zadovoljstvo došao je taj trenutak da sa mojim Bosancima pređem na ti. Želja, ali i naziv ove turneje jeste da u jednoj intimnoj, opuštenoj i lijepoj atmosferi napravimo presjek kroz moju karijeru, ali i da na scenu donesem i moje pjesme koje sam radio za brojne izvođače“, rekao je Željko Vasić.

Željko Vasić jedan je od najbližih saradnika Dženana Lončarevića, autor je njegovih brojnih hitova, među kojima su i "Piješ sine" i "Nema suza". Brojne pjesme Željka Vasića spadaju u red najslušanijih i u bosanskohercegovačkim medijima, te je, kako smatra i sam Vasić pravi trenutak da koncertni karavan stigne i u BiH.

Producent turneje je Agencija "Zeus“, a ulaznice su u prodaji na biletarnicama dvorana i u sistemu kupikartu.ba