Muzika
0

Proslava nastavka rada DJ asocijacije RE*PUBLIKA

Klix.ba
U subotu 29.11.2003. godine u Urban LOCO Clubu, u organizaciji Re*publike nastupit će DJ Baggi.

Pored ovog dj-a, u klubu LOCO nastupit će i slijedeći bh. dj-evi: Ken Takka, Bizz Fary i Erl Man Grl. Inače, ova tri dj-a su, pored DJ Foby-a, te producenata i dizajnera Mickey K. i Amosa, ljudi koji su odlučili iznova zaživjeti dj asocijaciju Re*publika, čiji je inicijator svojevremeno bio sarajevski dj dvojac Kenno X i Muammar.

Od kraja 1999. godine, kada je od pomenutih dj-eva pokrenuta pod sloganom Electronic Music Entertainment Made In Bosnia & Herzegovina, pa do danas, Republika je ostvarila mnoge projekte vezane za razvoj elektronske scene. Posebnost ove asocijacije se ogleda i u velikom broju izdatih kompilacija, a izdvajamo: Kenno X, «Club Inspiration Music» / Republika 2000; «Underground Music vol.1» / 2001; «Xcursion 001» / 2002; «Xcursion 002» / 2002; Muammar, «Deep» / 2002,...

Re*publika, dakle, uz punu podršku njenih pokretača iz 1999. godine, nastavlja svoj rad – popunjenija, respektabilnija i mnogo jača.

Tom prigodom, Re*publika poziva sve istinske clubbere, ljubitelje tribal house i tech-house muzike, na proslavu ponovnog zaživljanja ovog domaćeg projekta. Upad na clubbing u klubu LOCO (bivši Max) bit će besplatan. Start: 21.00. U slučaju popunjenosti kapaciteta kluba (koji inače iznosi max. 130 ljudi) prednost će imati posjetioci sa flyer-pozivnicom (mogu se dobiti u klubu Loco, poslije 25.11.`03).

Što se tiče gostujućeg DJ-a - DJ Baggija - dolazi iz Rotterdama (Holandija), a u proteklih 12 godina aktivnog učešća na holandskoj elektronskoj sceni, nastupao je na nacionalnim i internacionalnim party-ima / festivalima kao što su: Boot Barocca, Powerzone, Nighttown, Roseparade, Eclipse, First Flash Of Eden, Hollywood Music Hall, Impulz, Revolution,... Mnogi ga pamte i kao redovnog gosta najpopularnijih holandskih radio stanica Fresh FM i DancenetFM. Već duži niz godina je rezident rotterdamskog kluba Revolution. Njegovi setovi su ispunjeni tribal, club i uplifting house zvukovima.

Bitno je napomenuti i to da kroz ovaj clubbing Re*publika i DJ Baggi posebno žele skrenuti pažnju na domaći internet portal bh. elektronske scene (www.flyer.co.ba), te barem donekle odužiti mu se za sve učinjeno za domaću elektronsku scenu u protekle dvije godine, koliko već postoji.