Zagrebački Hipodrom
0

Promrzli i blatnjavi posjetioci oduševljeni nastupom Metallice

Piše: A. J.
Ni blato do koljena, ni kiša koja je sve vrijeme padala u Zagrebu nisu pokvarili dojam spektakla koji je priredila Metallica u nedjelju navečer na Hipodromu pred oko 30.000 posjetitelja.

Kolone automobila, kombija i autobusa iz regije pristizale su u glavni grad Hrvatske, a prvi "metalci" su na Hipodrom počeli pristizati već od 17.00 sati.

Predgrupe Volbeat i High On Fire su na prohladnom vremenu održavale publiku zagrijanom, a članovi grupe Metallica su na binu izašli u 21.15 sati i jak huk iz grla 30.000 ljudi bio je znak početka žestokog spektakla.

Koncert je najavljen Morriconeovom temom "Ecstasy Of The Gold" i kadrovima na velikim ekranima kultnog westerna "Dobar, loš, zao", Metallica je nastup otvorila pjesmama "Creeping Death" i "For Whom The Bell Tolls".

Potom su prvi bacači plamena "zapalili" publiku uz pjesmu "Fuel".

Pjesmom "Fade To Black" atmosfera je dovedena do usijanja. Posjetioci udaljeniji od bine su pomoću tri ogromna ekrana mogli pratiti svaki pokret Jamesa Hetfielda, Larsa Ulricha , Kirk Hammeta i basiste Roberta Trujilla.

Pjesme "One", "Master Of Puppets", "Nothing Else Matters" i "Enter Sandman" su uz vatromet odjekivale Hipodromom prije nego što se band vratio na prvi bis.

Promrzli i mokri do kože posjetioci su tražili od Metallice još teškog zvuka.

Žestoka svirka, koja je trajala dva sata, završena je pjesmom "Seek & Destroy", nakon čega je publika žurila da presvuku mokru i blatnjavu odjeću.