Muzika
4

Promovisan spot za singl "Trebam" grupe Vrtlog

Klix.ba
Grupa Vrtlog je danas u sarajevskom kinu Kriterion pred velikim brojem prijatelja muzičara, zvanica i medija promovirala spot za singl “Trebam”. Vrata dvorane bila su otvorena za sve zainteresirane, tako da je veliki broj onih koji su imali priliku uživati u Vrtlogovoj muzici i promociji spota.

Nakon odličnih kritika za prvi singl "Pjesma plotuna" i potpisivanja ugovora sa Croatia Recordsom ovoj grupi se otvaraju vrata regionalnog tržišta, čemu će, poručuju iz grupe Vrtlog, doprinijeti novi singl. Spot je snimljen u Narodnom pozorištu Sarajevo u saradnji sa renomiranim timom produkcijske kuće Gotiva, a pored članova benda u spotu se pojavljuju i poznati sarajevski glumac Riad Ljutović, bivši mister BiH Dejan Radović te maneken Nedjeljko Drašković.

Frontmen grupe Kristijan Jalovičić je tokom promocije kazao kako pravo vrijeme za Vrtlog tek slijedi te otkrio kako je u skorije vrijeme u planu i duet sa jednim od najpopularijnijih izvođača iz Hrvatske. O kome se radi, nije otkrio. “Uskoro ćete sve saznati” rekao je uz zagonetan smiješak. “Idemo korak po korak, lagano i bez žurbe. Spotom za singl “Trebam” smo ostali dosljedni svom drugačijem i unikatnom stilu. Iskreno se nadam da će šira javnost prepoznati naš trud, jer smo u timu zaista ponosni na ono što smo do sada uradili”, kazao je Jalovičić.

Prioritetan cilj grupe u budućnosti jeste izdavanje prvijenca, koje će se desiti najesen, a do tada ostaje da uživamo u dva singla objavljena do sada.

Više detalja o samoj grupi Vrtlog na www.vrtlog.org