{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija prvog CD-a "Sevdah Takhta" 15. oktobra u Kriterionu

10.10.2012. u 18:53
7
8
Promocija prvog CD-a "Sevdah Takhta" 15. oktobra u Kriterionu
7
Promocija prvog CD-a "Sevdah Takhta" 15. oktobra u Kriterionu
Sevdah Takhta
Promocija prvog CD-a novog benda Damira Imamovića - "Sevdah Takht" kojeg, pored Damira, čine Ivan Mihajlović (el. bass.) i Nenad Kovačić (perkusije) bit će održana u ponedeljak, 15. oktobra u Art Kinu Kriterion.
Na promociji će biti predstavljen i Izložba CD-a, materijali od kojih je nastao i koji prate CD: fotografije i prvog videa za pjesmu "Razbolje se lijepa Hajrija" autora Amera Kapetanovića, zatim loga benda i covera CD-a kojeg je uradio Sandin Međedović te ostali sadržaji.

Otvorenju izložbe prisustvovat će svi članovi benda i autorskog tima (osim dizajnera zvuka Dobrivoje Milijanovića).

O bendu

Današnji Sevdah Takht Damira Imamovića poziva se na tradiciju bendova koji prelaze granice trenutno aktuelnih žanrova i uče iz različitih tradicija. Nakon dva uspješna CD-­‐a s vlastitim Damir Imamović Triom, kao i dva solo CD-­a, Imamović sa svojim novim bendom pravi iskorak u jednom novom shvatanju sevdaha kao muzičkog žanra koji se zasniva na neprestanom učenju i istraživanju.

Sevdah Takht se pojavljuje 2012. godine sa koncertima u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu. U oktobru 2012. godine objavljuju prvi zajednički CD po jednostavnom imenu “Sevdah Takht” sa kojeg istovremeno izlazi i prvi single “Razbolje se lijepa Hajrija” popraćen spotom autora Amera Kapetanovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: