Muzika
624

Promocija hip hop scene u Sarajevu: Smoke Mardeljano iz Beograda dolazi sa novim albumom

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Smoke Mardeljano, reper iz Beograda stiže u Sarajevo kako bi promovisao svoj novi album. Koncert će biti održan u klubu Cinemas Sloga u petak, 26. juna s početkom u 20 sati.

Miloš Stojanović, poznatiji kao Smoke Mardeljano, rođen je u Beogradu 1991. godine. Član je Mrak Klana, te ekipe Ltdfm Music - Live To Die For My Music.

Smoke Mardeljano je učesnik brojnih hip hop takmičenja, te pobjednik "Masters of freestyle" takmičenja 2013. godine. Iza sebe ima dosta pjesama i EP singlova, a nedavno je objavio svoj novi album pod nazivom "Znaš Me Znam Te" koji promoviše u Sarajevu. Ovo je njegov prvi samostalni nastup u glavnom gradu BiH. Specijalni gost sa njegovog albuma CYAM, dolazi iz Slovenije.

Lokalnu podršku na sceni, gostu iz Beograda će pružiti G Records ekipa, kao i momci iz Mostara, grupa Dogg Sound.

Organizatori ovog događaja navode kako im je cilj da hip hop scenu u Sarajevu podignu na viši nivo i ljubiteljima ove vrste muzike ponude raznovrsniji program.

"Sve ovo radimo iz ljubavi, jer pokušavamo ovu muziku dignuti na viši nivo gdje bi ljudi mogli raditi ono što vole, a usput i zarađivati. Sa hip hopom je malo teže, budući da kod nas uglavnom vlada turbofolk, tako da nije na odmet ljudima ponuditi i nešto drugo", poručuju organizatori u razgovoru za Klix.ba.

[

<iframe class="lazyload" data-src="https://www.klix.ba/xplayer?v=D1TGRq92BPQ&sifra=150612042&Segment=Magazin&Podkategorija=Muzika" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen>