Marginalac Margarin u AG-u
0

Promocija albuma koji još nije izašao, kad će - ne zna se, da hoće - hoće

Sarajevo-x.com
Nakon izbivanja sa bine koje je trajalo više od godinu i pol dana (zadnji put u Sarajevu svirali 5.12.2008.) sarajevski velikani Punk Hopa, Marginalac Margarin vraćaju se na stejDŽ-dž-dž-dž-dž da potvrde zašto ih neki (recimo, Andrej Merkadić, vokal benda Evading Downfall) smatraju najzabavnijim party bendom ikad! .

Bend je nastao 2005. godine na sarajevskom Radiju 202 u prostoriji "Montaža 1'' gdje se okupljala legendardna "Dojka Kru". Iz te prostorije izašle su i prve snimke, u tim prostorijama Marginalac Margarin je skovao plan o dobrotvornom festivalu za djecu oboljelu od raka i leukemije koji se desio 2006. i 2008. godine.

Uglavnom, ostavi suze za kraj, što bi rekla jedna futava pjesma i spremi se da petnaestog maja u Klubu AG prisustvuješ najboljem razbijanju ikad!

Danas u postavi koju čine najbolji i najljepši muzičari bendova Motherpig, Rapa Nui i Ofsajd, Marginalac Margarin predstavlja svoj debi(l) album koji nije još izašao, kad će - ne zna se, ali da hoće - hoće! Imat ćete priliku čuti sve pjesme sa našeg predivnog prvog albuma.

Kao podrška stiže mladi sarajevski punk bend, a to je "Nema teorije". "Nema teorije" da nisu najbolji pankeri sve četiri sarajevske opštine.

Upad na ovu svirku je pet KM.