Muzika
105

Promocija albuma benda Zona Isključenja u sarajevskom klubu Underground

Klix.ba
Zona Isključenja je rock bend nastao u Goraždu 1995. Ime "Zona Isključenja" grupa dobija zbog karakteristične situacije u kojoj se grad Goražde nalazio tih ratnih godina.

Goražde je bilo proglašeno sigurnosnom zonom UN-a i zonom isključenja od ratnih dejstava u čijoj okolini nije bilo dozvoljeno postavljanje bilo kakvog teškog naoruzanja. Takva parodoxalna slika dala je ideju da se prvobitno ime grupe Paradox promijeni u Zona Isključenja.

Na samim početku rada bend se bavio sviranjem obrada pjesama. Kako su sazrijevali životno i muzički, počeli su se baviti autorskim radom. Prvi album "Vakat je" objavljen je 2006.godine, zatim drugi "13. soba" 2008.godine .

Godine 2016., bend je odlučio izdati i svoj treći album koji nosi naziv "Trenutak, sat, godina".

Naziv albuma je simbolika kako vrijeme brzo prolazi. Trenutak, sat, godina i prodje 8 godina između dva albuma. Razlog zašto su ovoliko dugo čekali na izdavanje trećeg albuma pojaćnjava jedan od članova banda Đženan Hadžović.

"Upali smo u letargiju nakon drugog albuma iz koje smo izasli promjenom gitariste koja se desila prije skoro 4 godine. Nakon toga smo se posvetili radu na novim pjesmama snimajuci singlove i konačno nakon 3 godine rada spremni smo za novi album i nove spotove kojima želimo da ponovo dopremo do fanova i publike...".

Svi fanovi rock muzike uživat će u novom albumu "Trenutak, sat, godina", na kojem se nalazi devet pjesama:Priča, Sav taj smrad, Vila Unplugged, Sve što tebe dotakne, Trenutak sat il' godina, Zauvjek mlad, Kad sakriju nas bore, Ginger i Moj svijet.

16.12. sa početkom u 18.00h u sarajevskom klubu Underground će se održati PR konferencija i druženje sa medijima, a na isti dan od 21.00 sat bend Zona isključenja napravit će nezaboravnu noć za svoje fanove i prijatelje.