MP BHRT
108

Promocija albuma benda Sunday Stories 20. maja u Clubu Monument

Klix.ba
Sunday Stories, bend koji je poznat bosanskohercegovačkoj publici po tome što je sve samo ne običan, napokon izdaje svoj album prvjenac i to u sklopu kultne Muzičke produkcije BHRT.

Osnovani prije samo četiri godine, za sobom imaju niz koncerata, uspješnih putovanja širom regije, te su našoj javnosti možda najviše poznati po tome što su 2 godine za redom bili ambasadori svjetskog pokreta Playing For Change i organizatori istoimenih koncerata mladih, koje je redakcija Klix rado pratila i prenosila. Ipak, ono po čemu se Sunday Stories izdvaja od svih drugih aktuelnih bendova je upravo po prepoznatljivom Punk scenskom načinu izvođenja modernog Jazza i jedinstvenoj neuporedivoj boji vokala Nine Babić, vokalistice benda. Da su iskonski analogni bend u digitalnom svijetu, govori činjenica da su sve pjesme odsvirane živim instrumentima, bez digitalnih prepravki i popularnog kompjuterskog nakucavanja instrumenata.

Na istoimenom albumu Sunday Stories nalazi se 9 autorskih pjesama. Tekst i muziku je pisala Nina Babić dok su aranžmane radili ostali članovi Sunday Stories: Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Zlatan Begić i Valentin Šeremet zajedno sa producentom Damirom Arslanagićem. U izradi albuma priletili u pomoć i prijatelji: Narcis Zečić, Mirza Frljak i Tomislav Bedenik. Partneri albuma su: Club Monument i Kompanija Stock.

Promocija albuma će se održati 20.maja u sa početkom u 15:00 sati u sarajevskom Klubu Monument, te će svoje Storievce (publiku) Sunday Stories dočekati uz posebno iznenađenje koje se ogleda u samom načinu održavanja promocije, a u saradnji sa formacijom Gluhi Disco. Ulaz će ovom prigodom biti slobodan i Sunday Stories pozivaju sve zainteresovane da se pridruže, druže i slušaju muziku. U sklopu promocije će se održati i press konferencija, te Sunday Stories ističu da su sva pitanja, poželjna pitanja.

Sunday Stories napokon izlazi na scenu afirmisanih bendova, a prema komentarima fanova, ovo je jedan od onih rijetkih bendova koje kada otkrijete, ljubomorno čuvate kao tajnu samo za sebe.